Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ailesi, şehidin kahramanlık hikayesini AA muhabirinden dinledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ailesi, şehidin kahramanlık hikayesini AA muhabirinden dinledi

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı girişindeki tankların önüne yatan Yusuf Çelik'in, şehit olmadan önceki son fotoğrafını çeken AA Foto Muhabiri İzgi, o anları ailesiyle paylaştı. Ailesi, darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit olan çocuklarının kahramanlık hikayesini gözyaşları içinde dinledi.

Üç çocuk babası Yusuf Çelik, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini  engellemeye çalışırken şehit oldu. Oğullarının nasıl şehit olduğunu bilmeyen  ailesi, AA tarafından hazırlanan,  "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi"  kitabında, Çelik'in Genelkurmay Başkanlığı girişinde tankların önüne yattığı  sırada çekilen fotoğrafını gördü. Bunun üzerine Foto Muhabiri İzgi'ye ulaşan  aile, İzgi'den şehit Çelik'in son anlarını paylaşmasını istedi. Aileyle Sincan'daki evlerinde bir araya gelen İzgi, Çelik ailesine o  gece yaşananları anlattı. Yusuf Çelik'in darbe girişimi haberlerinin ardından Genelkurmay  Başkanlığının bulunduğu yere ilk gelenler arasında olduğunu ve en önde giderek  tankların bulunduğu yere ulaştığını aktaran İzgi, daha sonra Çelik'in tankların  önüne yattığını belirtti. Çelik'in o andaki kahramanlığını fotoğrafladığını söyleyen İzgi, bu  sırada şehit Çelik'in de bulunduğu bölgeye doğru ateş edildiğini anlatarak, "Ben  daha sonra güvenli bir bölgeye geçtim. Nereden ateş edildiğini görmedim.  Bulunduğum yerden kalktığımda, yaralanan Yusuf Çelik'in Vatandaşlarca güvenli bir  bölgeye götürüldüğünü gördüm. Kendisini bir daha bulamadım." dedi.  İzgi, Çelik'in büyük bir kahramanlık gösterdiğini, canı pahasına  darbeyi engellemeye çalıştığını anlatırken, ailesi de gözyaşları içinde şehidin  kahramanlık hikayesini dinledi.

Ailesi, şehidin kahramanlık hikayesini AA muhabirinden dinledi

ARACI GENELKURMAY CİVARINDA BULUNDU 

 Çelik'in ağabeyi Mehmet Vahit Çelik, kardeşinin o gece darbe  girişiminde bulunulduğu haberini alır almaz evden çıktığını söyledi. Kardeşinin o gün nereye gittiğini bilmediklerini dile getiren Çelik,  "Eşi o gece kendisinden haber alamadı. Ertesi gün kullandığı araç Genelkurmay  Başkanlığı civarında bulundu. Pazar günü de Adli Tıp Kurumundan arandık.  Kardeşimin şehit olduğu haberini verdiler." ifadelerini kullandı.

 Çelik, kardeşinin Genelkurmayın bulunduğu bölgede nasıl hayatını  kaybettiğini bilmediklerini, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  daveti üzerine "Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Şehitleri Anma  Programı"na katıldıklarını belirtti. Program çıkışında "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabından  aldıklarını belirten Çelik, şu değerlendirmede bulundu: "Eve geldiğimizde kardeşimin eşi, kitapta Yusuf'un tankların önüne  yattığı sırada çekilen fotoğrafını gördü. O ana kadar kardeşimin orada ne  yaptığını, nasıl hayatını kaybettiğini hiç bilmiyorduk. Tankların önündeki  fotoğrafı görünce orada hayatını kaybettiğini anladık. Ramazan Bayramı öncesinde  de memleketimiz Çankırı'nın Tüney köyüne gitmiştik. Buradaki mezarlık ziyareti  sırasında Yusuf, akrabalarımızın bulunduğu alanı göstererek 'Burası bize uygun'  demiş, defnedilmek istediği yeri göstermişti. Meğer malum olmuş."  

Ailesi, şehidin kahramanlık hikayesini AA muhabirinden dinledi

Oğluyla gurur duyduğunu belirten 78 yaşındaki Hilmi Çelik de devlet  büyüklerinden darbe girişiminde bulunanlara gereken cezayı vermelerini istedi. Baba Çelik, "Meclisimiz bunu göz önüne alarak idamı geri getirir de  vatan hainleri için bunu uygular. Oğlum, 'Benim ne işim var orada?' demedi,  'Mesele vatansa gerisi teferruattır' dedi. Oğlum gül bahçesine girercesine Hakk'a  yürüdü." diye konuştu. "Vatan sağolsun" diyen anne Hatice Çelik de "Oğlumun orada nasıl  mücadele ettiğini sizlerden öğrenince gurur duydum. Hep şehit olmak istiyordu.  'Ben şehitliği istiyorum' diyordu." sözlerine yer verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...