Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devrim Muhafızları'ndan ABD'ye sert uyarı

Düzenleyen:
Devrim Muhafızları'ndan ABD'ye sert uyarı

DÜNYA Haberleri

Muhammed Ali Caferi, ABD'nin İran'a yeni yaptırımları konusunda yanlış hesap yapmaması ve üslerini İran'da uzağa taşıması uyarısı yaptı.

Donald Trump yönetimi balistik füze programından dolayı İran'a uygulanacak yeni yaptırımları dün yürürlüğe koydu ve İran'ın Ortadoğu'da yaptığı "kötülüklerin" 2015 yılında Batılı ülkelerle imzaladığı nükleer anlaşmanın getireceği her türlü olumlu katkıyı ortadan kaldırdığını söyledi.

ABD BEDELİNİ AĞIR ÖDER
İran Devrim Muhafızları gücünün komutanı Muhammed Ali Caferi, karara ilişkin "Eğer ABD İran'a ve Devrim Muhafızları'na karşı yaptırım uygulamak istiyorsa o zaman bölgedeki üslerini İran'ın 1,000 km uzağına taşımalı ve yanlış hesap yaparsa bedelini ağır ödeyeceğini bilmeli" diye konuştu.

ABD savunma bakanlığı sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine-Galloway ise, "Bu sözler üzerine kendi konumumuzu değiştirmek gibi bir niyetimiz yok" dedi.

RUHANİ NE DEDİ
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de yeni yaptırımlar üzerine yaptığı açıklamada, "Amerikalıların bazı eylemleri nükleer anlaşmanın lafzına ve ruhuna aykırı. Bunlara karşı çıkacağız" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...