Trump: Kim yine tehdit ederse pişman olacak

Düzenleyen:
Trump: Kim yine tehdit ederse pişman olacak

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’un Guam Adası’nı bir defa daha açıktan tehdit etmesi durumunda “bunu yaptığına pişman olacağını” söyledi.

Twitter hesabından Kuzey Kore’ye yönelik sert açıklamalarından sonra tatilini geçirdiği New Jersey’de gazetecilerle bir araya gelen Trump, Pyongyang’a yönelik tehditlerini sürdürdü. Açıklamalarının tansiyonu yükselttiğine yönelik eleştirileri cevaplandıran Trump, “Bu ülkede benim söylediklerimden mutlu olan onlarca milyon insan var çünkü nihayet ülkemiz, ulusumuz ve dostlarımız için dik duran bir başkan var” dedi.  
Trump, Kim Jong-un’u kastederek sözlerini şöyle sürdürdü: “İnanın bana bu adamın yaptıkları yanına kalmayacak. Açık bir şekilde bir tehdit savurursa ki bunu yıllardır yapıyor, ailesi yıllarca yaptı. Guam’a, toprakları veya bir müttefikine yönelik bir şey yaparsa bundan gerçekten pişman olacak.”

3.5 MİLYON K.KORELİ ORDUYA BAŞVURDU
Bu arada nükleer krizin başlamasının ardından 3.5 milyon Kuzey Koreli gönüllü olarak orduya katılmak için başvurdu. 2015 yılında Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki silahsız bölge konusunda yaşanan krizde de yaklaşık 1 milyon kişinin benzer bir davranışta bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...