İran sınırı kapattı tatbikata başladı

Düzenleyen:
İran sınırı kapattı tatbikata başladı

DÜNYA Haberleri

İran, IKBY’e önceki gün hava sahasını, dün de sınır kapılarını kapattı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi “Irak devletinin toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Irak devletinin talebi üzerine hava sahamızı ve kara sınırlarımızı IKBY’ye kapattık” dedi.

Kasımi, İran’ın bundan sonraki adımlarının ne olacağı yönündeki soruya, “Bu konuda daha sonra açıklama yapılacaktır” cevabını verdi. Öte yandan İran Kara Kuvvetleri, Kuzey Irak sınırında 1 hafta sürecek kara tatbikatı başladı. İran’ın Kasr-ı Şirin sınırına yakın bölgede Haydar Kerrar askeri tatbikatının üçüncü aşamasına Kirmanşah’da bulunan 35. Özel Kuvvetler Tugayı katılıyor. Piyade, topçu, hava, füze, zırhlı, insansız hava araçları ve elektronik muharebe birliklerinin katıldığı tatbikatın hedefinde özel kuvvetlerin etkinliğini geliştirme ve bölgede operasyonlarında göstereceği tepkileri değerlendirmek olduğu bildirildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...