Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

McCain: Kerkük'te ABD silahları kullanılamaz

McCain: Kerkük'te ABD silahları kullanılamaz

DÜNYA Haberleri

ABD Arizona Senatörü Cumhuriyetçi McCain, Irak ordusunun Kerkük'te Peşmerge'ye karşı Amerikan silahlarını kullanmasına tepki gösterdi.

John McCain, Irak ordusuna, Kerkük yakınlarındaki peşmerge güçlerinin bulunduğu noktalara doğru ilerlemesini derhal durdurması çağrısında bulundu.

McCain, yaptığı yazılı açıklamada, Kerkük'te, peşmerge ile Irak ordusu ve Şii milis grubu Haşdi Şabi arasındaki çatışma haberlerinden kaygı duyduğunu belirtti.

"SİLAHLARIMIZIN SUİSTİMALİNİN CİDDİ SONUÇLARI OLACAKTIR"
Özellikle İran ve İran destekli kuvvetlerin de saldırıda yer aldığı haberlerinden kaygılı olduğunu belirten McCain, şunları kaydetti:

"Irak kuvvetleri, ilerlemelerini derhal durdurarak bu tehlikeli gerginliği düşürmek için acil adım atmalı. ABD, Irak hükümetine, dış tehditlerden korunmak üzere ekipman ve eğitim verdi, ABD’nin uzun süredir ortağı ve değerli bir müttefiki olan kendi bölgesel hükümetlerine karşı kullanması için değil. Dikkat edin, Amerikan ekipmanlarının suistimal edilmesinin çok ciddi sonuçları olacaktır."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...