Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin telefon görüşmesi yapacak

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin telefon görüşmesi yapacak

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin'in bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon konuşması yapacağını, tarafların ABD Başkanı Donald Trumpın Kudüs ile ilgili açıklamasının ardından Orta Doğudaki durumu görüşeceklerini bildirdi. Öte yandan, Peskov, ABD'nin kararıın Orta Doğu'daki durumu daha karmaşık hale getirecek nitelikte olduğunu söyledi.

Peskov yaptığı açıklamada, "Bu akşam Putinin Erdoğan ile telefon konuşması yapmasını bekliyoruz. Gerçekten önemli bir konu görüşülecek ve ABD Başkanı'nın büyükelçiliğin Kudüs'e taşınmasına ilişkin açıklamasının ardından Orta Doğu'da oluşan durum masaya yatırılacak ifadesini kullandı.

KARAR GERİLİMİ TIRMANDIRIYOR... 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Peskov, Trump'ın kararının Ortadoğu'da çözüme katkı sağlamayacağını, aksine bölgedeki gerilimi tırmandırdığını ifade etti.

Peskov, "Trump'ın açıklamasının ardından bölgede gerilim yaşanması endişe veriyor. Bu kararın Ortadoğu'da çözüm için bir katkı sunmayacağını, aksine uluslararası toplumda bölünmeye yol açacağını düşünüyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...