Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tillerson: Son 1 yılda hiçbir diplomatik kazanımımız yok

Tillerson: Son 1 yılda hiçbir diplomatik kazanımımız yok

DÜNYA Haberleri

ABD'nin başkenti Washington'da Amerikan misyon çalışanlarına hitap eden ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ilk bir yılda hiçbir diplomatik kazanım elde edemediklerini söyledi.

Diplomasiye ABD'nin bir numarası olarak başlamasının zorluğundan bahseden Tillerson diplomasinin basit bir iş olmadığını da ekledi. Dışişleri Bakanlığı'nı yeni yeni tanımaya başladığını belirten Tillerson, geçen 1 yıl içerisinde kişileri ve işleyişi öğrenmeye çalıştığını belirtti. Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının isteklerini dinlediğini ve önümüzdeki yıldan itibaren bunları uygulayacağını belirten Tillerson görevde kalacağını ima etti.

ABD basını ise Tillerson'un günlerinin sayılı olduğu konusunda hemfikir. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir diplomat Tillerson'a gönderdiği istifa mektubunda Trump yönetiminin güvensiz yaklaşımı nedeniyle istifa ettiğini belirtti. Amerikalı diplomat Elizabeth Shackelford, başka istifaların da yolda olduğunu iddia etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...