Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya: ABD, Suriye’de yeni terör ordusu kuruyor

Düzenleyen:
Rusya: ABD, Suriye’de yeni terör ordusu kuruyor

DÜNYA Haberleri

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin Haseke’de bulunan mülteci kampında eski DEAŞ ve Nusra Cephesi teröristlerine eğitim verdiğini ve ‘Yeni Suriye Ordusu’nu kurduğunu öne sürdü.

Rusya’nın hafta içinde “DEAŞ’ın varlığı Suriye’de sona erdi, bu ülkeden askerlerimizi çekmeye başladık” açıklamasının ardından gözler bölgede bulunan ABD’ye çevrildi. Terör örgütü PKK’nın bu ülkedeki uzantısı PYD/YPG’ye “DEAŞ’la mücadele ediyor” bahanesiyle silah yığan ABD’nin, bölgeyi terk etmeye niyetli olmadığı ortaya çıktı. ABD Savunma Bakanı James Mattis, “Savaş bitmiş değil, mücadele etmeye devam ediyoruz. İttifakımıza karşı duramıyor; kaçıyorlar. DEAŞ’ın bittiğini söyleyenlere inanmayın” sözleriyle daha uzun süre Amerikan askerlerinin bölgede kalacağını gösteriyor. Washington’dan gelen bu açıklamanın ardından Moskova’dan ilginç bir iddia geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin Haseke’de bulunan mülteci kampında ‘Yeni Suriye Ordusu’ yeni bir grup kurmak için çalışmalar yürüttüğünü açıkladı. Bakanlık, söz konusu mülteci kampında 750 kadar  teröriste eğitim verdiğini öne sürdü. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, “ABD bunu 80’li yıllarda da yapmıştı. Savaş sırasında Afganistan’da teröristleri hazırlayıp Sovyetler Birliği’ne karşı gönderiyorlardı. Şimdi de Rusya’ya karşı Suriye’de militanları eğitiyor” dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...