Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den Türkiye açıklaması

Düzenleyen:
ABD'den Türkiye açıklaması

DÜNYA Haberleri

Rex Tillerson, “DEAŞ’ın yeniden dirilmesini önleme stratejisinin bir parçası olarak ABD'nin askeri varlığının Suriye'de kalacağını”söyledi.

Rex Tillerson, “DİAŞ’ın yeniden dirilmesini önleme stratejisinin bir parçası olarak ABD'nin askeri varlığının Suriye'de kalacağını”söyledi. 
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD’nin Suriye'den çekilmeyeceğini söyleyerek, "Suriye'de IŞİD tamamen yok edilene ve yenilgiye uğratılıncaya kadar askeri varlığımızı sürdüreceğiz" dedi.


Tillerson, Kaliforniya eyaletinde Stanford Üniversitesi'nin düşünce kuruluşu Hoover Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada,”Suriye'de diplomatik ve askeri varlığımızı sürdürmemiz önemli. Suriye'de IŞİD tamamen yok edilene ve yenilgiye uğratılıncaya kadar kalmaya devam edeceğiz.”
ABD'nin Suriye'deki varlığıyla ilgili Irak’ı örnek olarak gösterdi. Tillerson, "2011'de Irak'ta yaptığımız hatayı yapıp IŞİD ya da başka terör örgütlerinin hayat bulmasına izin vermeyeceğiz. İstikrarlı, birleşik ve bağımsız bir Suriye için Cenevre sürecinde Esad sonrası liderliğin oluşturulması gerekiyor" dedi.
"Türkiy’nin kaygılarını ciddiye anlıyoruz"


Tillerson, son zamanlarda Türkiye ile yaşanan gerilime ilişkin ise, "Türkiye gibi müttefiklerimizle İdlib'teki El Kaide ve PKK terör tehditi konusunda birlikte çalışacağız. Türkiye'nin PKK konusundaki kaygılarına kulak veriyor, bu kaygıları ciddiye alıyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin Suriye'deki rolüyle ilgili olarak Tillerson, "Türkiye'nin Suriye'de yaptığı insani yardımları biliyoruz, Suriye'nin geleceğini kurmakta Türkiye'ye ihtiyacımız var" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...