Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump, Tillerson'u görevden aldı! İşte ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı

Düzenleyen:
Trump, Tillerson'u görevden aldı! İşte ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden aldı. Yerine CIA Başkanı Mike Pompeo geliyor...

ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Tillerson yerine CIA Direktörü Pompeo'yu atayacağını duyurdu. CIA'de boşalan göreve ilk kez bir kadın geçiyor. Trump'ın açıklaması, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Afrika ziyareti dönüşünden saatler sonra gelmesi dikkat çekti.

Amerika'nın en saygın gazetelerinden The Washington Post, ABD Başkanı Donald Trump'un Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'u görevinden alacağını duyurdu.

Habere göre Tillerson yerine CIA Direktörü Mike Pompeo atanacak.

TILLERSON TWITTER'DA ÖĞRENDİ

Tillerson'ın görevden alındığını Twitter üzerinden öğrendiği ortaya çıktı. AFP'nin aktardığına göre, Tillerson 'görevden alınma nedeni' hakkında bilgi sahibi değil. 

İşte ilk kadın CIA Direktörü!

Yeni CIA Direktörü Gina Haspel, internette fotoğraflarının bulunamamasıyla bilinen bir isim. Bugün pek çok haber sitesi de Haspel yerine, başka isimlerin fotoğraflarını kullandı. Haspel'i CIA Direktörü Yardımcılığı'na da Trump atamıştı.

Trump, Tillerson'u görevden aldı! İşte ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı

Trump, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın görevden alınacağını şu tweet'le duyurdu:

"CIA Başkanı Mike Pompeo yeni dışişleri bakanımız olacak. Mükemmel işler yapacak. Rex Tillerson'a yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. (CIA'in Başkan yardımcısı) Gina Haspel CIA'in ilk seçilen kadın başkanı olacak. Hepsine başarılar,"

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA 

Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili de, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore ile görüşme ve yeni ticaret anlaşmaları pazarlıklarını yeni ekiple yapmak istediği ve bu nedenle değişiklikleri hemen yaptığını belirtti.

CIA'IN BAŞINA KADIN BAŞKAN 

Trump, Pompeo'dan boşalan CIA başkanlığına da Gina Haspel'in geleceğini açıkladı. Gina Haspel ABD dış istihbarat birimi CIA'ın ilk kadın başkanı olacak. 

REX TILLERSON KİMDİR? 

Rex Tillerson Trump tarafından ABD Dışişleri Bakanı olmadan önce dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Exxon Mobil'in başkanlığını yapıyordu. 

40 yıl enerji sektöründe çalışan Tillirson 2004 yılından ABD Dışişleri Bakanlığı görevine getirilene kadar ABD'nin en büyük enerji şirketi ExxonMobil CEO'su olarak çalıştı. ABD Dışişleri Bakanı olmadan önce Rex Tillerson'in siyasi bir kariyeri bulunmuyordu. 

MIKE POMPEO KİMDİR?

Eski bir asker olan Pompeo, ABD Kara Kuvvetleri'ne subay yetiştiren West Point'teki Askeri Akademi'den 1986 yılında sınıf birincisi olarak mezun oldu. Harvard Üniversitesi'nde hukuk fakültesinden mezun oldu.

Soğuk Savaş döneminde orduda görev yaptı

Pompeo, Berlin Duvarı yıkılmadan önce Demir Perde'nin devriyesinden sorumlu birlikte görev yaptı.

Pompeo, 2010 yılında Kansas eyaletinden Temsilciler Meclisi'ne girdi.

Pompeo'dan 15 Temmuz'da skandal tweet

İran ile yapılan nükleer anlaşmaya karşı çıkan Pompeo, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesi günü Twitter'da Türkiye'yi "totaliter radikal diktatörlük" olarak tanımlamıştı.

"Erdoğan hükümetinin anca İran yönetimi kadar demokratik olduğu" ifadelerini de kullanan Pompeo daha sonra bu Tweet'ini silmiş ve Twitter hesabını da kapatmıştı.

ABD'nin yeni Dışışleri Bakanı Mike Pompeo hangi görüşleri savunuyor?

ABD Balkanı Donald Trump tarafından Rex Tillerson'un yerine Dışışleri Bakanlığı görevine getirilen Mike Pompeo, ABD Kara Kuvvetleri'ne subay yetiştiren West Point'teki Askeri Akademi'den 1986 yılında sınıf birincisi olarak mezun oldu. 52 yaşındaki Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump ile benzer dünya görüşlerini paylaşan muhafazakar bir isim olarak biliniyor.

Cumhuriyetçi Parti içerisindeki muhafazakar Çay Partisi hareketinden gelen eski kongre üyesi Pompeo, su işkencesine desteği ve kürtaj karşıtı görüşleri ile gündeme gelmişti

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...