Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Papaz değil ajan

Papaz değil ajan

DÜNYA Haberleri

Türkiye ile ABD arasında diplomatik krize sebep olan papaz Andrew Craig Brunson hakkında hazırlanan iddianame 1,5 yıl sonra tamamlandı.

İzmir’de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ABD’li din adamı hakkında 35 yıla kadar hapis cezası istendi. Brunson’un özellikle Kürt vatandaşların yaşadığı bölgelerde sistematik bir çalışma yürüttüğü, 2013’teki Taksim’deki Gezi Parkı olayı organizasyonunda yer aldığı  kaydedildi. İddianamede, “Brunson’un FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden 5 gün sonra bir arkadaşına gönderdiği mailde kullanılan “Türk halkı her zamanki gibi askerin yanında yer almadı. Her şey kötüye gidiyor ama sonunda kazanan biz olacağız” ifadesine de yer verildi.
ABD’li papazın Türk savaş uçağı pilotlarının başarısından bahseden bir Türk vatandaşına “Sizin pilotunuz yok ki. Onlar bizim oradaki hocanın (Örgüt elebaşı Fetullah Gülen kastedilerek) duasıyla uçan pilotlar. Onlar (FETÖ ile ilişkisi olan askerler kastedilerek) hocaya, hoca da bize bağlı” şeklindeki diyalogları da iddianamede yer aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...