Kayıp dağcıların cenazelerine aylar sonra ulaşıldı

Düzenleyen:
Kayıp dağcıların cenazelerine aylar sonra ulaşıldı

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan'da 23 Aralık'ta zirve yürüyüşü yaparken kendileriyle irtibat kesilen biri kadın 3 dağcının cenazesine aylar sonra ulaşıldı.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığından yapılan açıklamada, 23 Aralık 2017'de Guba ilinin Hınalık köyü kırsalından Tufandağ zirvesine yürüyüşe çıkan ve 24 Aralık'ta kendileri ile irtibat kesilen dağcılar Babur Hüseynov (27), Namin Bünyatzade (35) ve Feride Cebrayılzade (26) isimli dağcıların cenazelerine ulaşıldığı bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde havanın ısınması ile Tufandağ'ındaki kar kalınlığının düştüğü ve kayıp dağcıları arama çalışmalarının yeniden başlatıldığı duyurulmuştu. Yerel kaynaklar işlemleri tamamlanan cenazelerin ailelerine teslim edildiğini belirtti. Genç dağcılardan aylardır haber alamayan yakınları acı haberle bir kez daha yıkıldı. 

Daha önce Azerbaycan Başsavcılığı, dağcıların yürüyüş için yeterli düzeyde olması, hava durumunun yürüyüşe uygun olması, rota belirlenmesi ve güvenlik önlemleri gibi konulardan sorumlu yetkililerle ilgili "ihmal dolayısıyla ağır sonuçlara neden olmak" suçundan soruşturma başlatmıştı. 

23 Aralık 2017'de zirve yürüyüşüne çıkan dağcılarla 24 Aralık günü irtibat kesilmişti. Dağcıların çığ altında kalarak hayatını kaybettiği düşünülüyor. Çığ düşen bölgelerde kar kalınlığının 12 metreye kadar ulaştığı belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...