Aldatılınca av tüfeğiyle intihar edip yüzünü kaybetmişti! Ameliyattan sonra bu hâle geldi

Düzenleyen:
Aldatılınca av tüfeğiyle intihar edip yüzünü kaybetmişti! Ameliyattan sonra bu hâle geldi

DÜNYA Haberleri

22 yaşındaki Katie Stubblefield'ın yüz nakli olmak zorunda bırakan durum sevgilisi tarafından aldatıldığını öğrendikten sonra av tüfeğiyle intihar etmesi. 17 yaşındayken intihar eden Katie, yüzüne ateş ederek intihar etmeye çalıştı. Zorlu ameliyatlar sonrası hayata döndürülmesi başarılsa da onu eski görünüşüne kavuşturmak imkansızdı.

Katie 16 yaşında sınıf arkadaşı Oliver'e aşık oldu. Daha doğrusu Oliver uzun süre Katie'nin peşinde dolaştı, ilan-ı aşk etti ve sonunda Katie'yi onu sevdiğine ikna etti.

Katie, 16 yaşın ve ilk genç kızlığa geçişin coşkusuyla Oliver'a çılgınca tutuldu. Katie'nin annesi Alesia ve babası Robb kızlarının bir genci sevmesinden ve o gencin de aynı zamanda okulun en saygılı, çalışkan öğrencisi Oliver olmasından memnundular.

Ama 2014'ün 25 Mart'ında umulmadık bir şey oldu. Henüz 17 yaşına giren Kate, sevgilisi Oliver'ın teneffüse çıktığı bir sırada sınıftaki masasında bıraktığı cep telefonunu karıştırdı. Gördüğü şey onun yıkımına neden oldu. Oliver, sınıftaki bir başka kızla mesajlaşmıştı ve karşılıklı birbirlerine aşk sözcükleri yollamışlardı.

Katie, sınıfa dönen Oliver'a telefonunda bulduğu mesajları gösterdi. Oliver da reddetmedi; "Seni değil onu seviyorum, sana olan aşkım çoktan bitmişti zaten" dedi ve ayrılmak istediğini söyleyip çıkıp gitti.

Katie'in dünyası karardı. Annesine, babasına söylemeden okuldan ayrıldı ve abisi Robert'in evine geldi. Abisine duş alacağını söyleyip üst kattaki banyoya çıktı. Bu sırada abisinin yatak odasından 320 kalibrelik av tüfeğini de alıp banyoya geçti.

Silah sesiyle irkilen Robert tanık olduğu anı şöyle anlattı; "Silah sesini duyup yukarı fırladım. Banyoya girdiğimde Katie'yi yerde kanlar içinde gördüm ama hiç yüzü yoktu!"

Katie, av tüfeğiyle intihara kalkıştıktan sonra darmadağın olan yüzü, yüz nakli ameliyatı öncesi yapılan çeşitli operasyonlarla ancak bu hale getirilebilmişti. Geçtiğimiz yıl 4 Mayıs 2017'de gelen telefonla Katie ve ailesi apar topar dünyanın en ünlü hastanelerinden Cleveland Clinic'in yolunu tuttular. Tam yüz nakli için bir donör (verici) bulunmuştu.

Aşırı dozda uyuşturucu alarak yaşama veda eden bir çocuk annesi 31 yaşındaki Adrea Schneider'in sağlam kalan organları yedi insana nakledilirken, yüz derisi ise Kate'ye nakledildi. 31 yaşındaki bir çocuk annesi Adrea Schneider aşırı dozda uyuşturucu sonrası yaşamını kaybedince organ nakline onay veren kartı işleme konuldu. Adrea'nın 15 yaşındaki oğlu, National Geographic'e annesinin organlarının yedi kişiye hayat verdiğini ve o insanların kendisini arayarak teşekkür ettiğini söyledi ancak annesinin yüzünün bir genç kıza nakledildiğinden haberi yok.

Mississipi-Oxford Hastanesinde yapılan ilk müdahaleler sonrasında plastik cerrahi ile Katie'nin yüzü kısmen onarılmaya çalışıldı ancak yüzünün yeni hali, parçalanan yüz kemikleri, plastik cildi onu bambaşka bir görünüme soktu.

Av tüfeğiyle intihar sırasında darmadağın olan yüzünde göz boşlukları ve retinasının zarar görmesi nedeniyle Katie'nin bir gözü yarı kapalı ve yüzde 20 görme yetisinde, diğeri ise yüzde 60 görme yetisinde kalmıştı. Adrea'nın Katie'ye nakledilen retinasının sadece küçük bir bölümü Katie'ye uyum sağlayabildi.

Av tüfeğiyle intihar sırasında darmadağın olan yüzünde göz boşlukları ve retinasının zarar görmesi nedeniyle Katie'nin bir gözü yarı kapalı ve yüzde 20 görme yetisinde, diğeri ise yüzde 60 görme yetisinde kalmıştı. Adrea'nın Katie'ye nakledilen retinasının sadece küçük bir bölümü Katie'ye Şimdi yeni yüz derisi, Katie'nin yüzüne uyum sağlama sürecinde. Katie de artık intihar etmeden önceki yüzü olmayan yüzüne alışmaya, bu yüzün kendisi olduğuna inanma sürecinde. Yoğun bir tıbbi, fiziksel, psikyatrik tedavi sürecinin yanı sıra, ikinci yaşamında yürümeyi, konuşmayı yeni sesine, tenine aynada, gözleriyle silahı ateşlemeden önce son kez gördüğü eski Katie'yi unutup şimdiki Katie'nin yeni görüntüsüne alışmayı öğreniyor.

Değişen ses tonuna kulaklarını alıştırmayı, o sesin bir yabancıya değil kendisine ait olduğunu kabullenmeye çabalıyor.

Ve "Hayatın bana tanıdığı bu ikinci şansı, verdiği bu yeni yüzü kutsamak, çok iyi bir şekilde sonuna kadar sahiplenmek istiyorum. Beynim zaman zaman reddetmeye çalışsa da aynadaki görüntümün ben olduğumu beynime karşı inatla savunuyorum. Eğitimimi tamamlamak ve psikyatri okuyarak İntihar Danışmanı olmayı hedefliyorum" diyor.

Dünyanın önde gelen dergilerinden National Geographic, son sayısında "Bir yüzün hikayesi" başlığıyla Katie'nin 22 yaşında, dünyadaki en genç tam yüz nakli oluşunun öyküsüne sayfalarını ayırdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...