Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katar medyasında Türkiye'ye destek

Düzenleyen:
Katar medyasında Türkiye'ye destek

DÜNYA Haberleri

Katar Emiri'nin Türkiye'ye 15 milyar dolar yatırım yapacağını açıklaması, Katar medyasında büyük yankı uyandırdı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Yapılan görüşmede ABD saldırıları sonrası Türk ekonomisinde oluşan sıkıntılar ele alındı. Katar Emiri görüşmede Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım sözüyle çok önemli bir destek verdi.

Katar medyasının attığı manşetlerde bu görüşme ve Türkiye'ye verilen yatırım sözü yer aldı. Katar medyası daha önce ülkeleri, 5 Arap ülkesinin ambargosu altındayken kendilerine yardım eden Türkiye için 'vefa' manşetleri attı.

"BİZ DE TÜRKİYE'NİN YANINDA DURDUK"

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Al Sharq, "Türkiye bizim yanımızda durduğu gibi biz de Türkiye'nin yanında durduk" yorumunu yaptı. Gazete Başkan Erdoğan ile Katar Emiri Al Sani'nin birbirlerine sarılırken çekilmiş fotoğraflarını sayfasına taşıdı ve "Katar ve Türkiye vefa ile omuz omuza" notunu düştü.

"DOHA KARDEŞLERİNİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAZ"

Ülkenin bir diğer önemli gazetesi oaln Peninsula ise Katarlı diplomat Lulu Al Khater'in görüşlerine yer verdi. Khater, Türkiye'ye yapılacak olan 15 milyar dolarlık yatırımı hatırlatarak, "Doha kardeşleri hayal kırıklığına uğratmaz" dedi.

Haberde ayrıca Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi'nin "Türkiye stratejik bir müttefiktir ve bunu desteklemekten çekinmeyiz" sözlerine yer verildi.

ABD, ARAP ÜLKELERİ İLE KATAR'A DARBE YAPMAK İSTEMİŞTİ

ABD destekli Arap ülkeleri, soydaşları olan Katar'a yönelik skandal kararlar alarak ambargo uygulamışlardı. Bu ülkeler direk Katar ekonomisini hedef alarak Katar'da olası bir darbeye zemin hazırlamışlardı. Türkiye ise hiçbir sonuca bakmaksızın Katar'ın yanında durarak her türlü desteği sağlamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...