Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD terörizm raporunda 'Gülen ve PYD' skandalı

Düzenleyen:
ABD terörizm raporunda 'Gülen ve PYD' skandalı

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı 2017 Terörizm Raporu’nu yayımladı. Raporun Türkiye bölümünde FETÖ’den bahsedilirken elebaşı Fethullah Gülen için "din adamı" ifadesi kullanıldı. Terör örgütü PYD/YPG ile ilgili bölüm de rapordan çıkarıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, her yıl terörizm raporunu yayımlıyor. 2017 terörizm raporunda Türkiye bölümünde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da "Türkiye'nin FETÖ'yü terör örgütü olarak tanımladığı" belirtildi,  FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için "din adamı" ifadesi kullanıldı.

"Türkiye'nin terörle mücadele çabalarının FETÖ'ye yönelik soruşturma nedeniyle etkilendiği" iddia edilen raporda, bazı operasyonlar üstü kapalı olarak eleştirildi.

Raporda Türkiye’nin içeride PKK, dışarıda da DAEŞ ile mücadele ettiği vurgulandı. 

ABD 2017 RAPORUNDAN PYD/YPG İLE İLGİLİ BÖLÜMÜ ÇIKARDI

Geçen yıl, "Türkiye'nin YPG'yi PKK'nın uzantısı olarak gördüğü" şeklindeki ibarelerin bu yılki metinden çıkarılması ise dikkati çekti.

RAPORDA DAEŞ'E KARŞI DÜZENLENEN FIRAT KALKANI HAREKATI'NA ÖVGÜ

Raporda, Türkiye'nin 2017 yılında DAEŞ'e karşı düzenlediği ve 3 bin 60 daeş militanını öldürdüğü Fırat Kalkanı harekatına da değinildi.

Türkiye'nin koalisyona olan katkısına ve hava sahasını açarak DAEŞ'e büyük darbe vurulmasıyla uluslararası terörle mücadelede aktif bir rol aldığına vurgu yapıldı.

Türkiye'nin, DAEŞ’e katılmak için ülkeye giriş yapmak isteyen 145 ülkeden 53 bin 781 kişiye giriş yasağı getirdiği ve terör gruplarıyla  ilişkisi olduğu tespit edilen 5 bin 446 kişiyi sınır dışı ettiği belirtildi.

Raporda terör saldırıları hakkında da bilgi verildi. Dünya genelinde saldırıların yüzde 23 oranında azaldığı bildirildi. 

Raporda, bu düşüşün DAEŞ'in büyük oranda yenilgiye uğratılmasından kaynaklandığı ifade edildi.

Raporun "terörizmin devlet sponsorları" bölümünde ise İran, Sudan, Suriye ve Kuzey Kore yer aldı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...