İsrail sınırı aştı!

Düzenleyen:
İsrail sınırı aştı!

DÜNYA Haberleri

Bir Hamas komutanını öldürmek isteyen İsrail güçleri sınırı geçti. İzzzeddin el-Kassam Tugaylarının fark ettiği suikast girişimi engellendi

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bulunan Han Yunus şehrine düzenlediği saldırıda yedi Filistinli şehit oldu, yedi Filistinli de yaralandı. Hamas liderlerinden birine suikast girişiminde bulunmak isteyen İsrail askerleri akşam saatlerinde sınırı geçerek Gazze Şeridi'ne girdi. Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugaylarının İsrail askerlerini fark etmesiyle çatışma çıktı. İlerleyemeyen ve bölgede sıkışan İsrail askerleri için savaş uçakları, helikopterler ve İnsansız Hava Aracı (İHA) devriye girdi. İsrail güçlerince düzenlenen yoğun hava saldırılarının oluşturduğu ortamdan yararlanarak güvenli iniş yapma imkanı bulan helikopter, aralarında bir ölü bir de yaralının bulunduğu askeri birliği bölgeden tahliye etti. Tahliyenin ardından İsrail güçleri operasyonda kullandıkları üç aracı da düzenledikleri hava saldırısıyla kullanılamaz hâle getirdi.

Savaş uçakları, birliğin bulunduğu yere giden bölge ve yollara da hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda bir motosiklet, bir araç, tarım arazisi, oyun parkı, bir bina, Kassam Tugaylarına ait bir mevzi ve bir de araba tamir atölyesi vuruldu. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları “İsrail'in bu hamlesi sadece komutan Nur Bereke'ye suikast niyeti taşımıyordu. Bu büyük bir saldırı planıydı ve kartları karma amacı bulunuyordu” denildi. İsrail önceki gün de sivil bir araçla Nur Bereke'ye suikast girişiminde bulunmuştu. 

SINIRA YIĞINAK

Yapılan başarısız operasyonun ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Fransa ziyaretini yarıda keserek ülkesine döndü. İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot ve üst düzey komutanların katılımıyla yapılan toplantının ardından İsrail ordusu, bölgedeki birliklerine ek asker göndermeyi kararlaştırdı.

İsrail sınırı aştı!

Akşam da havadan bomba yağdırdılar

İsrail, dün akşam Gazze'den kendi topraklarına 200'e yakın roket atıldığını ve bunlardan birinin otobüse isabet ettiğini öne sürerek hava harekâtı düzenledi. Saldırılarda Gazze’deki yerleşim yerlerine bomba yağdırıldı. Saldırılarda, 3 Filistinli şehit oldu, 5 kişi de yaralandı. Hamas’a ait El Aksa TV’nin binası da enkaza döndü.  

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...