Bakan Fidan Orta Doğu'yu işaret etti: İran-İsrail gerginliği daha büyük bir savaşın habercisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Fidan Orta Doğu'yu işaret etti: İran-İsrail gerginliği daha büyük bir savaşın habercisi

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Al Arabiya kanalında dış politikadaki sıcak gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Fidan, "Gazze'de bu trajediden ders çıkarmazsak, iki devletli çözüme gitmeksek bu son Gazze savaşı olmayacak. Başka savaşlar ve gözyaşları bizi bekliyor olacak. İran-İsrail gerilimi daha büyük bir savaşın habercisi de olabilir" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Dubai merkezli El Arabiya Televizyonu'na konuk olarak Orta Doğu'daki son gelişmelere yönelik kritik değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Fidan'ın açıklamaları şu şekilde:

"BAŞKA SAVAŞLAR BİZİ BEKLİYOR"

Gazze'de bu trajediden ders çıkarmazsak, iki devletli çözüme gitmeksek bu son Gazze savaşı olmayacak. Başka savaşlar ve gözyaşları bizi bekliyor olacak.

"İSRAİL KABUL ETMELİ"

İsrail'i de 1967 sınırlarını kabul etmeye davet etmemiz lazım. Sadece Hamas değil bütün Filistinliler 1967 esas alınarak kurulacak Filistin devletine razı.

"BU GERGİNLİK DAHA BÜYÜK BİR SAVAŞIN HABERCİSİ"

(İran-İsrail) Bu gerginlik daha büyük bir savaşın habercisi de olabilir. Şu an için durum sakinleşmiş görünse de bu potansiyel her zaman var.

"TAVİZİMİZ YOK"

Fidan, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK ile mücadelede kararlı olduğunu vurgulayarak, "Bu konuda hiç tavizimiz yok” ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...