CANLI ANLATIM

Birleşmiş Milletler'den (BM), "Gazze hiç olmadığı kadar tehlikeli" açıklaması, ABD Gazze'deki limanın inşasına devam ediyor, Kahire Hamas'ın cevabını bekliyor... Gazze'de son durum...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Birleşmiş Milletler'den (BM), "Gazze hiç olmadığı kadar tehlikeli" açıklaması, ABD Gazze'deki limanın inşasına devam ediyor, Kahire Hamas'ın cevabını bekliyor... Gazze'de son durum...

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'de patlamamış bombalar siviller için tehlike meydana getiriyor, ABD insani yardım bahanesiyle Gazze'ye yerleşmek için kurduğu liman inşasında gün sayıyor, Hamas'ın ateşkes teklifine cevabı bekleniyor, İsrail yine bir gazeteciyi katletti... Gazze'de son durum...

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİL, MAHKUMLARA İNSANLIK DIŞI MUAMELEDE BULUNUYOR!
  • Gazze'de enkaz altında kalan binlerce sivil kayıp!
  • BATI ŞERİA'DA MASUM SİVİLLERE GÖZALTI
  • İSRAİL YİNE GAZETECİLERİ HEDEF ALDI!
  • HAMAS ATEŞKES TEKLİFİNE YAZILI CEVAP VERECEK
  • GAZZE'DE KURULAN YENİ LİMANIN İNŞASI SÜRÜYOR
  • "GAZZE HİÇ OLMADIĞI KADAR TEHLİKELİ"

30.04.2024 16:45

İSRAİL, MAHKUMLARA İNSANLIK DIŞI MUAMELEDE BULUNUYOR!

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'de İsrail tarafından gözaltına alınan kişilerin şok edici insanlık dışı muameleye maruz kaldığını söyledi.


30.04.2024 15:30

Gazze'de enkaz altında kalan binlerce sivil kayıp!

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda enkaz altında kalan en az 10 binden fazla kişinin kayıp olduğu ortaya çıktı. Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada İsrail'in saldırılara başladığı 7 Ekim'den bu yana 10 binden fazla kişinin hala enkaz altında kayıp olduğu ifade edilirken, ekiplerin bu kişilere ulaşamaması nedeniyle bu kişilerin Sağlık Bakanlığı'nın bildirdiği toplam ölü sayısına da dahil edilmediği belirtildi.


30.04.2024 14:00

BATI ŞERİA'DA MASUM SİVİLLERE GÖZALTI

İşgalci İsrail ordusu, Batı Şeria'da en az 10 Filistinliyi dah gözaltına aldı. Böylelikle İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria’da gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 8 bin 515’e yükseldi.


30.04.2024 11:45

İSRAİL YİNE GAZETECİLERİ HEDEF ALDI!

İsrail ordusunun gece saatlerinde düzenlediği saldırıda, Filistinli gazeteci Ebu Tuyur ile oğlu Ahmed hayatını kaybetti. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda Gazze'de öldürülen Filistinli gazetecilerin sayısı 142'ye yükseldi.


30.04.2024 09:30

HAMAS ATEŞKES TEKLİFİNE YAZILI CEVAP VERECEK

Hamas heyeti, ateşkes görüşmelerinin gerçekleştirildiği Mısır'ın başkenti Kahire'den ayrıldı ve Mısır'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması teklifine yazılı cevap vereceğini bildirdi. Hamas, elindeki her İsrail askerine karşılık 50 esirin serbest bırakılmasını, her sivile karşılık da 30 esirin serbest bırakılmasını talep etti.


30.04.2024 09:00

GAZZE'DE KURULAN YENİ LİMANIN İNŞASI SÜRÜYOR

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Akdeniz'in Gazze kıyısında geçici liman için iskele inşa etme çalışmalarını sürdürüyor. Limanın, insanı yardım faaliyetleri için kullanılacağı iddia ediliyor.


30.04.2024 08:30

"GAZZE HİÇ OLMADIĞI KADAR TEHLİKELİ"

Birleşmiş Milletler Mayın Eylem Servisi (UNMAS) Filistin Şefi Mungo Birch, Gazze'de büyük miktarda patlamamış bombalar bulunduğunu ve patlama riski nedeniyle Gazze'nin "en tehlikeli aşamada" olduğu uyarısında bulundu. Kazaların büyük kısmının insanların Gazze'nin kuzeyine dönmeye başladıklarında yaşanacağını belirten Birch, "Çünkü patlamamış bombaların nerede olduğunu bilemeyecekler." ifadelerini kullandı.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...