CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... Soykırımın 200. gününde İsrail'in Refah'a kara saldırısı hazırlığı sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Gazze'de son durum... Soykırımın 200. gününde İsrail'in Refah'a kara saldırısı hazırlığı sürüyor

Dünya Haberleri  / Ajanslar

İsrail'in 200 gündür sayısız katliam gerçekleştirdiği Gazze'de can kaybı 34 bin 183'e yükseldi. ABD 2023 İnsan Hakları Raporunu yayımlayarak İsrail'in saldırılarını eleştirirken, raporu kamuoyuna duyuran Dışişleri Bakanı Blinken saldırılardan Hamas'ı suçladı. İşgal ordusunun 2 bin Filistinlinin bulunduğu Nasır Hastanesi'ne düzenlediği baskın sonrası, hastanedeki toplu mezarlardan çıkarılan cesetlerin ellerinin kelepçeli olduğu belirlendi. Öte yandan İsrail, Refah'a kara saldırısına hazırlanıyor.

Canlı Anlatım Özeti
  • AP'DEN AB'YE SUÇ ORTAKLIĞI TEPKİSİ
  • "ESİRLER VAHŞİ İHLALLERE MARUZ KALDI"
  • BM VE DSÖ'DEN YARDIM
  • İSRAİL, GAZZE'Yİ YOK ETTİ
  • KATAR: ARABULUCULUK ROLÜNE BAĞLIYIZ
  • HİZBULLAH İSRAİL'E SALDIRDI
  • BM'DEN İSRAİL'E KINAMA
  • REFAH'A OPERASYON HAZIRLIĞI
  • İSRAİL ENKAZ BIRAKARAK ÇEKİLDİ
  • 200 GÜNDE 34 BİN 183 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ
  • BATI ŞERİA'DA İSRAİL BASKINI
  • NEW YORK'TA GAZZE DESTEKÇİSİ 100'LERCE ÖĞRENCİYE GÖZALTI
  • "GAZZE SOYKIRIMINI DURDURUN"
  • 2 BİN FİLİSTİNLİNİN AKIBETİ SOYKIRIMIN DELİLİ
  • İSRAİL LÜBNAN'I VURDU
  • ABD İNSAN HAKLARI RAPORUNDA YAYIMLANDI

23.04.2024 20:02

AP'DEN AB'YE SUÇ ORTAKLIĞI TEPKİSİ

Avrupa Parlamentosunun (AP) bazı milletvekilleri, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal eden eylemlerinde ve bunları sürdürmesinde Avrupa Birliği'nin (AB) "suç ortaklığı yaptığı" eleştirisinde bulundu.


23.04.2024 17:34

"ESİRLER VAHŞİ İHLALLERE MARUZ KALDI"

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti Başkanı Kaddura Faris, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin bedensel ve psikolojik sağlıklarını felakete sürükleyecek şekilde artan "vahşi ihlallere" maruz kaldıklarını belirtti.


23.04.2024 16:48

BM VE DSÖ'DEN YARDIM

İsrail'in saldırı ve ambargosuna rağmen Birlemiş Milletler (BM) ve Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) bağlı ekipler Gazze'nin kuzeyine gönderilmek üzere insani yardım malzemesi ve yakıt taşıyan tırlar hazırladı.


23.04.2024 16:18

İSRAİL, GAZZE'Yİ YOK ETTİ

İsrail'in 16 yıldır abluka altında tuttuğu ve 7 Ekim'den bu yana da aralıksız şekilde saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de tarım sektörünün yüzde 80'inin, sanayi sektörünün de yüzde 90'ının yok edildiği belirtildi.


23.04.2024 15:44

KATAR: ARABULUCULUK ROLÜNE BAĞLIYIZ

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, "Katar, Gazze'yle ilgili uluslararası arabuluculuk rolüne bağlıdır" diyerek Doha'nın Hamas ile İsrail arasındaki arabuluculuk rolünü halihazırda değerlendirme aşamasına aldığını belirtti. Bu süreçte Katar aleyhinde olumsuz açıklamalar yapanlar olduğuna dikkati çeken Ensari, bu açıklamalardan bazılarının İsrailli yetkiler tarafından yapıldığını ifade etti.


23.04.2024 15:21

HİZBULLAH İSRAİL'E SALDIRDI

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, hava savunma sistemleri ülkenin kuzeyinde açık denizdeki iki hava hedefini etkisiz hale getirdi. Şarapnel parçası düşme riskine karşı bölgede uyarı sirenlerinin çaldığı ve olayın sona erdiği belirtildi.

Lübnan'daki Hizbullah'tan yapılan açıklamada, kuzeydeki Akka kenti açıklarında İsrail ordusuna ait iki noktanın kamikaze insansız hava aracı ile hedef alındığı belirtildi. Saldırının, Gazze ile dayanışma ve İsrail ordusunun saldırılarına misilleme olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Gazze'de son durum... Soykırımın 200. gününde İsrail'in Refah'a kara saldırısı hazırlığı sürüyor - 1. Resim


23.04.2024 14:05

BM'DEN İSRAİL'E KINAMA

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaparak, "İsrail'in son birkaç gün içinde Refah'a düzenlediği ve çoğunluğu çocuk ve kadınların öldüğü bir dizi saldırıyı kınıyorum" dedi. Refah'a yönelik bir saldırının, uluslararası insancıl hukuk ve uluslararası insan hakları hukukunun daha fazla ihlal edilmesine yol açacağını vurgulayan Türk, bunun, daha fazla ölüm, yaralanma, yerinden edilme ve vahşet suçu riskinin yaşanmasına neden olacağının da altını çizdi.


23.04.2024 12:45

REFAH'A OPERASYON HAZIRLIĞI

İsrail ordusunun Refah şehrini hedef alacak bir kara saldırısı planlarının sinyallerini vermeye devam ederken, Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus yakınlarında yeni bir çadır kompleksinin inşa edildiğini gösteriyor. AP tarafından analiz edilen Planet Labs PBC görüntüleri, çadır yerleşkesinin 16 Nisan'da Khan Younis'in hemen batısında tamamen inşaata başladığını gösteriyor. Pazar günü çekilen görüntüler, çadır yerleşkesinin o zamandan bu yana büyüdüğünü gösteriyor.

Haaretz gazetesi, herhangi bir bilgi vermeden, Mısır'ın olası bir Refah saldırısı öncesinde çadır yerleşkesini inşa ettiğini söyledi. İsrail ordusu çadırlarla ilgili yorum talebine cevap vermedi.

Gazze'de son durum... Soykırımın 200. gününde İsrail'in Refah'a kara saldırısı hazırlığı sürüyor - 2. Resim


23.04.2024 12:17

İSRAİL ENKAZ BIRAKARAK ÇEKİLDİ

Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlayan saldırılarının ardından 27 Ekim'de de kara işgaline başlayan İsrail güçleri, Gazze kentinin bazı bölgelerinden çekildi. Haftalarca devam eden İsrail bombardımanı, kentin mahallelerini moloz ve kül yığınına çevirdi. İsrail ordusunun Gazze şehrinin kuzeyindeki Derac mahallesinden çekilmesinin ardından, bölgedeki büyük yıkım ve tahribat ortaya çıktı.

Gazze'de son durum... Soykırımın 200. gününde İsrail'in Refah'a kara saldırısı hazırlığı sürüyor - 3. Resim


23.04.2024 10:23

200 GÜNDE 34 BİN 183 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 32 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 59 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 34 bin 183'e, yaralı sayısının da 77 bin 143'e yükseldiği kaydedildi. Gazze'de son 10 günde öldürülenlerin sayısının ise 469 olduğu ifade edildi.


23.04.2024 05:54

BATI ŞERİA'DA İSRAİL BASKINI

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail askerleri Batı Şeria'daki Eriha şehri ve yakınlarındaki Akabet Cebir, Ayn es-Sultan ve Duyuk el-Favka dahil çok sayıda bölgeye baskın yaptı.

Gazze'de son durum... Toplu mezar kelepçeli katliamı gözler önüne serdi, 2 bin Filistinlinin akıbeti meçhul - 1. Resim

Baskınlar sırasında, Eriha'da üç çocuk babası 44 yaşındaki Şadi İsa Celayta, İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirirken, iki kişinin yaralandığı, göğsünden yaralanan bir kişinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.


23.04.2024 05:09

NEW YORK'TA GAZZE DESTEKÇİSİ 100'LERCE ÖĞRENCİYE GÖZALTI

ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi yönetimi ile öğrenciler arasında geçen hafta başlayan Gazze protestosu gerginliği devam ederken, İsrail’in saldırılarına karşı öğrenci protestoları, diğer üniversitelerde de tekrar alevlendi. New York Üniversitesi (NYU) öğrencilerinin de İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı çıkmak ve Columbia'daki öğrencilere destek olmak amacıyla kampüste başlattıkları eylem devam ediyor. Eylem sırasında New York polisi protesto eden 100'lerce Filistin yanlısı öğrenciye müdahale ederek gözaltına aldı.

Gazze'de son durum... İsrail ordusu Filistinlileri ellerinden kelepçeleyerek şehit etti - 1. ResimGazze'de son durum... İsrail ordusu Filistinlileri ellerinden kelepçeleyerek şehit etti - 2. Resim


23.04.2024 03:29

"GAZZE SOYKIRIMINI DURDURUN"

Şili'de yaşayan Filistinliler tarafından kurulan Club Deportivo Palestino futbol takımı oyuncuları sahaya "Gazze'de soykırımı durdurun" pankartıyla çıktı. Taraftarlarının yoğun desteği altında sahaya çıkan futbolcular, "Gazze'de soykırımı durdurun" yazılı pankart açtı.

Club Deportivo Palestino'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bayrağımıza gösterilen saygı ve hürmet için taraftarlarımıza ve aynı şekilde konuk ekibin taraftarlarına da teşekkür ederiz." ifadesi kullanıldı.
Gazze'de son durum... İsrail ordusu Filistinlileri ellerinden kelepçeleyerek şehit etti - 3. Resim

23.04.2024 02:00

2 BİN FİLİSTİNLİNİN AKIBETİ SOYKIRIMIN DELİLİ

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, Nasır Hastanesi kompleksinde sivil savunma ekiplerinin toplu mezardan cesetleri çıkarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Açıklamada, bugün toplu mezardan çıkarılan 73 kişi ile cuma gününden bu yana toplam 283 Filistinlinin cesedine ulaşıldığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrail askerlerinin baskını sırasında Nasır Hastanesi kompleksinde bulunan yaklaşık 2 bin kişinin akıbetinin bilinmediği, öldürüldükleri yada alıkonularak götürüldüklerine ilişkin herhangi bir bilgi bulunmadığı kaydedildi. Medya Ofisinin açıklamasında, toplu mezardan çıkarılan aralarında kadın ve yaşlıların da bulunduğu cesetlerin bir kısmının elleri kelepçeli ve üzerlerinden elbiseleri çıkarılmış şekilde soğuk kanlılıkla öldürüldüğü belirtildi.

Baskın sırasında hastanede bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti hala meçhul. Son olarak, 283 Filistinlinin cansız bedenine ulaşıldığı duyuruldu. Hastanenin yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışmalar da sürüyor. Birleşmiş Milletler, Gazze'deki toplu mezarlara ilişkin bağımsız ve kapsamlı soruşturma talep etti.

Gazze'de son durum... Toplu mezar kelepçeli katliamı gözler önüne serdi, 2 bin Filistinlinin akıbeti meçhul - 4. Resim


İSRAİL LÜBNAN'I VURDU

23.04.2024 00:42

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Nabatiya ilinde Marjaayoun ilçesine bağlı Odaisseh ve Rab El Thalathine beldelerine saldırı düzenledi. Saldırısı sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.


23.04.2024 00:00

ABD İNSAN HAKLARI RAPORUNDA YAYIMLANDI

Gazze'de binlerce sivilin öldürülmesi ve bölgeye insani yardımların kısıtlanması sürecinde İsrail'e koşulsuz destek verdiği için yoğun şekilde eleştirilen ABD, 2023 İnsan Hakları Raporunu yayımladı. Raporu kamuoyuna duyuran ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "İsrail'le ilgili çifte standart uygulamıyoruz, biz herkese aynı standardı uyguluyoruz. İsrail ile Hamas arasında Gazze'de devam eden çatışma, insan haklarıyla ilgili derin endişelerin artmasına neden oluyor" diyerek 7 Ekim'deki Hamas saldırılarına dikkati çekti. Blinken, bu saldırılarda yaklaşık 1200 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 230 kişinin rehin alındığını kaydetti.

Gazze'de son durum... Toplu mezar kelepçeli katliamı gözler önüne serdi, 2 bin Filistinlinin akıbeti meçhul - 5. Resim


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Irfan oto23 Nisan 2024 11:34

ALLAH im bu zalimlerin yaptıklarına yüreğimiz yaniyor biz aciziz sen mazlumun ahını yerde bırakmazsın zalimin perisanligini görmeyi bize nasip et Aminn

Sonraki Haber Yükleniyor...