En sağlam beton hangisi? İnşaat için hangi beton kullanılmalı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
En sağlam beton hangisi? İnşaat için hangi beton kullanılmalı?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 ve Elbistan ilçesindeki 7.6 büyüklüğündeki depremler depremlerde on binlerce ev yıkıldı, 30 binden fazla vatandaşımız vefat etti. Yaşanan üzücü felaketin ardından binaların depreme dayanıklılığı konusunda vatandaşlar araştırmalarını sıklaştırdı. Özellikle “En sağlam beton hangisi? İnşaat için hangi beton kullanılmalı?” gibi soruları sıklıkla araştırılmaya başlandı. Peki, En sağlam beton hangisi? İnşaat için hangi beton kullanılmalı? İşte detaylar…

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 ve Elbistan ilçesindeki 7.6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana ve Osmaniye başta olmak üzere büyük bir yıkıma neden oldu. Binaların depreme dayanıklılığı konusunda bazı sorular merak konusu oldu. En sağlam beton hangisi? Ve İnşaat için hangi beton kullanılmalı? gibi sorular arama motorlarında sıkça aratılmaya başlandı. Peki, En sağlam beton hangisi? İnşaat için hangi beton kullanılmalı? Detaylar haberimizde…

Depreme nerede, ne zaman, ne şekilde yakalanacağımız belli olmuyor. Olası bir deprem riskine karşı elden geldikçe güvenlik önlemlerini almak son derece önemli. Kapısından penceresine, duvar boyasından musluk başlarına kadar her detayını inceleyerek milyonluk evler satın alınıyor ya da kiralanıyor. Fakat görünüşü güzel olmasına rağmen 'depreme dayanıklı' diye satılan veya kiralanan evler bir depremde yerle bir olabiliyor. Bu nedenle vatandaşların sıkça araştırdığı “En sağlam beton hangisi?” ve “İnşaat için hangi beton kullanılmalı?” gibi sorulara haberimizde yanıt verdik.

En sağlam beton hangisi? İnşaat için hangi beton kullanılmalı?

EN SAĞLAM BETON HANGİSİ?

Betonları kırılma, çekilme, esneme ve kayma gibi etkilerinden muhafaza etmek için kesinlikle beton dayanımı olarak bilinen işlemlerin uygulanması gerekir. Ayrıca yapıların ve binaların inşası esnasında en sağlam beton kullanılmalıdır. C30, C35, C40, C45 ve C50 beton sınıfları en sağlam betonlardır. 2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği binalarda en az C25 dayanım sınıfı betonun kullanılmasını öngörmektedir.

İNŞAAT İÇİN HANGİ BETON KULLANILMALI?

2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği binalarda en az C25 dayanım sınıfı betonun kullanılmasını öngörmektedir. Fakat uzmanlar C25 dayanım sınıfı betonun kullanılmasının yeterli olmadığını iddia ediyor. Yönetmelik’te dürabilitenin yani dayanıklılığın sağlanması için beton dayanım sınıflarının daha da yükseltilmesi çok önemli olduğuna vurgu yapan uzmanlar Yüksek dayanım sınıflarında ve kalite belgeli betonlarla inşa edilen binaların depremde alacağı hasarın daha az olacağını ifade ediyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...