İstanbul ilçe ilçe deprem risk haritası 2023! İşte İstanbul fay hattının etkileyeceği bölgeler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul ilçe ilçe deprem risk haritası 2023! İşte İstanbul fay hattının etkileyeceği bölgeler

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki büyük depremin ardından beklenen büyük İstanbul depremi tekrardan gündem oldu. Uzmanların 30 yıl içinde gerçekleşeceğini öngördüğü İstanbul depremi için orta riskli ve birinci derecede yüksek riskli ilçeler merak konusu oldu. Olası İstanbul depreminin gerçekleşmesi durumunda binaların yüzde 17'sinin hasar göreceği iddia ediliyor. İşte İstanbul ilçe ilçe deprem risk haritası…

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki büyük deprem sonrası İstanbul ilçe deprem risk haritası en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 10 ili birden etkileyen depremin yıkıcı etkisinin dehşetine düşen İstanbullu vatandaşlar yeni bir depremin olması ihtimaline karşın İstanbul fay hattının etkileyeceği bölgeleri araştırıyor. İstanbul fay hattı risk haritası ile meydana gelebilecek deprem için orta riskli ve birinci derecede yüksek riskli ilçeleri sizler için derledik. İşte İstanbul ilçe ilçe deprem risk haritası 2023…

İstanbul ilçe ilçe deprem risk haritası 2023! İşte İstanbul fay hattının etkileyeceği bölgeler

İSTANBUL İLÇE İLÇE DEPREM RİSK HARİTASI 2023

İstanbul deprem haritası, şehrin deprem riski taşıyan bölgelerini düşük, orta ve yüksek riskli olmak üzere üçe ayırıyor.

İstanbul'daki riskli ilçeler ve semtler; Pendik, Kadıköy, Kartal, Ümraniye, Şile, Üsküdar, Darıca, Erenköy, Çengelköy, Suadiye, Altunizade, Polonezköy, Eminönü, Rumelihisarı, Adalar, Beşiktaş, İçerenköy, Sarıyer, Nişantaşı, İstinye, Gültepe, Kağıthane, Taksim, Arnavutköy, Şişli ve Levent'tir.

İstanbul'daki orta derece riskli ilçe ve semtler; Üsküdar Çukuru, Bahçelievler, Tarabya Çukuru, Tophane, Çayırbaşı Çukuru, Ortaköy'deki dolgu kısımlar, Kurbağalıdere, Alibeyköy, Moda Sahili, Silivri, Fatih, Gümüşyaka ve Topkapı'dır.

İstanbul'da yüksek derecede deprem riski taşıyan bölgeler ise Zeytinburnu, Küçükçekmece, Florya, Esenkent, Ispartakule, Ambarlı, Avcılar ve Haramidere'dir.

1509 BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ

1509 İstanbul depremi 10 Eylül 1509 tarihinde merkez üssü Marmara Denizi'nin kuzeydoğusu olan 7.2 şiddetinde olduğu tahmin edilen deprem olarak kayıtlara geçti.

Bu İstanbul depremi sonucunda Osmanlı İmparatorluğu'nun başkentinde 4.000 ila 13.000 arasında kişi hayatını kaybetti. Yine bu büyük depremde 10.000'den fazla kişi yaralandı, yaklaşık da 1.070 hane yıkıldı ve binlerce yapı ağır hasar aldı.

1766 İSTANBUL DEPREMİ: KÜÇÜK KIYAMET

1766 İstanbul depremi, Marmara Denizi'nin doğusunda 22 Mayıs 1766 Perşembe sabahı olmuş gerçekleşmiş jeologların ve deprem bilimcilerin ifadesiyle çok büyük bir depremdir.

Bu İstanbul depremi Kocaeli'nden Tekirdağ'a kadar uzanan geniş bir alanda etkili oldu. Marmara kıyılarında Tsunami yarattığı kayıtlara geçen deprem, büyük hasarlara yol açmıştır. 4.000'den fazla kişi öldüğü tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...