HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Seviye Tespit Sınavı başvuruları yarın başlıyor

Düzenleyen: /
Seviye Tespit Sınavı başvuruları yarın başlıyor
Seviye Tespit Sınavı, Haber

EĞİTİM Haberleri

Yurt dışından alınan yükseköğretim diplomalarının denkliği için düzenlenen Seviye Tespit Sınavı'nın sonbahar dönemi başvuruları 31 Mayıs'a kadar yapılabilecek.

Yurt dışından alınan yükseköğretim diplomalarının denkliği için yapılan Seviye Tespit Sınavı'nın (STS) sonbahar dönemine yarından itibaren 31 Mayıs'a kadar başvurulabilecek. Yüseköğretim Kurulunun (YÖK) internet sitesindeki duyuruya göre, "Yurt Dışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği" uyarınca düzenlenecek STS, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek.

STS'ye, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak, YÖK'e diploma denklik belgesi almak üzere başvuran ve STS'ye girmesine karar verilen adaylar ile diploma denklik belgesi almak için başvuran ancak sınava girebileceğine dair YÖK kararı bulunmayan adaylar başvuru yapabilecek. Başvurular yarından itibaren 31 Mayıs'a kadar sürecek. STS, 1 Temmuz'da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde yapılacak. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...