YÖK'ten 'askeri okul öğrencilerinin yerleştirme işlemi' açıklaması

Düzenleyen:
YÖK'ten 'askeri okul öğrencilerinin yerleştirme işlemi' açıklaması

EĞİTİM Haberleri

Yükseköğretim Kurulunca, 669 sayılı KHK ile kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarının öğrencilerinden, cezaevinde bulunması nedeniyle daha önce tercih yapamayanlar Türkiye'deki diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 669 sayılı KHK i̇le kapatılan askeri̇ yükseköğretim kurumlarının öğrencilerinden cezaevinde bulunması nedeniyle tercih yapamayanların Türkiye'deki diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirileceği bildirildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 31 Temmuz 2016'da yayımlanan 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarının öğrencilerinden cezaevinde bulunması nedeniyle daha önce tercih yapamayanların Türkiye'deki diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, bu durumdaki öğrenciler tercihlerini, 1-3 Ağustos'ta YÖK'ün "https://yoksis.yok.gov.tr/TS" internet adresinden TC kimlik numaraları ve e-devlet kapısı şifrelerini kullanarak yapacak.

YÖK'e posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Tercih işlemi, 3 Ağustos saat 17.00'de sona erecek. Öğrenciler, YÖK'ün "https://yoksis.yok.gov.tr/TS" internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak.

Öğrenciler, tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra "tercih süresi" içerisinde "https://yoksis.yok.gov.tr/TS" internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek. "Tercih süresi" tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılayacak.

YÖK'e gönderilen düzeltme ve değişiklik taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacak.

YÖK tarafından yapılan açıklamada başvuranların, tercih işlemlerini ekrandaki uyarılara göre sonlandırmaları gerektiği uyarısı yapıldı. Öğrencilerin, tercihlerinin YÖK'e ulaştığından emin olmaları için ekranda "Tercihleriniz YÖK'e bildirilmiştir." ifadesini görmeleri gerektiği hatırlatıldı. 

Öğrenciler öğretim dili Türkçe veya yabancı dil olan programlardan en fazla 30 program tercih edebilecek.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 

Açıklamaya göre, yerleştirme işlemlerinde, öğrencilerin ilgili yıldaki ÖSYS puanları ve ortaöğretim diploma notları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjanları göz önünde bulundurulacak.

Öğrenciler, tercih ettikleri programlara yerleşememeleri durumunda YÖK tarafından ÖSYS puanları ve ortaöğretim diploma notları ile programların oluşan taban puanları dikkate alınarak yerleştirilecek.

Yerleştirilen öğrencilerin, 2018-ÖSYS'ye girmeleri durumunda orta öğretim başarı puanlarında düşme olmayacak.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...