Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Somalili öğrencilerden 15 Temmuz mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Somalili öğrencilerden 15 Temmuz mesajı

EĞİTİM Haberleri  / AA

İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, hazırladıkları video ile Türkiye'ye 15 Temmuz mesajı gönderdi.

Eğitimlerine Somali'nin Mogadişu kentinde devam eden öğrenciler, Fetulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimine ilişkin duygu ve düşüncelerini, hazırladıkları 4 dakikalık video aracılığıyla paylaştı.

Sağlık hizmetleri alanında eğitim alan öğrenciler, videoda şunları anlattı:

"15 Temmuz gecesi, o yaşanan kötü olayları görünce çok üzüldüm. Türkiye'de ne olacak diye düşünüyorum ama Türkler çok güçlü bir millet. Şehit ailelerine sabırlar olsun. Bu güzel milleti yıkmaya çalışanlara bir lafım olacak, vatan, millet aşkı yaşayan birini kimse yıkamaz, yıkamadı, yıkamayacak da. Türklerin her zaman yanındayız, dua ediyoruz. O gece için geçmiş olsun diyorum.15 Temmuz unutulmayacak bir gün. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM'ye selamlarımı gönderiyorum, Allah onlardan razı olsun.

15 Temmuz'da çok üzüldük. Çünkü Somali ve Türkiye insanları kardeştir. O gece hiç uyumadım, üzüldüm. Her zaman Türkiye'nin yanındayız. Recep Tayyip Erdoğan insanları cesaretlendirdi, onu çok seviyoruz. Darbe yapmak istediler ama olmadı Elhamdülillah. 15 Temmuz olaylarını izlediğimizde, kendimizi üzgün hissediyoruz. İnşallah bu olaylar bir daha yaşanmayacak. Recep Tayyip Erdoğan'a Rabbim uzun ve sağlıklı ömürler versin."

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...