Suriye'de çocuklara gezici kütüphane

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de çocuklara gezici kütüphane

EĞİTİM Haberleri  / AA

Suriye'nin İdlib ilinde hizmete giren gezici kütüphaneden kitap alan çocuklardan Celud, "Sindirella hikayesini okudum. Kitaptan sabrın ne demek olduğunu, kötülük yapan insanlara karşı kötü davranmamak gerektiğini öğrendim." dedi.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinde savaş mağduru çocuklara kitap ulaştırmak için gezici kütüphane kuruldu.

Suriyeli gönüllülerin oluşturduğu kütüphanede, dünya klasiklerinden hikayeler ve romanlar ile tarih, fen ve sosyal bilimler kitapları yer alıyor.

Gezici kütüphane, 19-30 Eylül tarihleri arasında yaşanan yoğun bombardımanların ardından korktukları için hala okullarına gidemeyen çocuklara da ders kitapları ulaştıracak.

Haftanın iki günü İdlib kırsalında bulunan köylere gezici kütüphaneyle kitap götürülüyor.

Gezici kütüphane müdürü Malik el Rifai AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Savaş mağduru çocuklara, hikayeler, romanlar, tarih kitapları, fen ve sosyal bilimler kitapları ulaştırmak için böyle bir proje başlattık." dedi.

Rifai, bu senenin başında başlattıkları gezici kütüphanede, alanında uzman bir ekiple kitapları seçtiklerini belirterek, "8 ay süren hazırlık sonrası gezici kütüphane hizmete başladı. Şu ana kadar 200'den fazla çocuğa kitap ulaştırdık." şeklinde konuştu.

Rifai, hedeflerinin Suriye'de herkese kitap ulaştırmak olduğunu kaydetti.

Gezici kütüphaneden kitap alan çocuklardan Kinane Celud, "Sindirella hikayesini okudum. Kitaptan sabrın ne demek olduğunu, kötülük yapan insanlara karşı kötü davranmamak gerektiğini öğrendim." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...