Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

78 kreş kapanacak

Düzenleyen:
78 kreş kapanacak

EĞİTİM Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının izniyle açılan özel kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri, il müdürlüklerince ilgili mevzuata göre yılda en az iki defa denetleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının izniyle açılan özel kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri, il müdürlüklerince ilgili mevzuata göre yılda en az iki defa denetleniyor. Görevliler, ihbar ve şikayet üzerine de kreşlerde denetim yapıyor. 1 Ocak-11 Eylül 2017 arasında yapılan incelemelerde mevzuata uygun çalışmayan veya ruhsatsız olan 78 kuruluş tespit edildi. Söz konusu özel kreş, gündüz bakımevi ve özel çocuk kulüplerinden 68’i kapatılırken, ruhsatsız çalışan 10 kuruluşun kapatma işlemlerinin de devam ettiği öğrenildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ailelere de uyarılarda bulundu. Bakan Kaya, şunları kaydetti: Çocuklarınızı emanet edeceğiniz yerlerin resmi kurumlara bağlı olup olmadığını iyi araştırın. Ayrıca bazı kreşler çocukların fotoğraflarına sosyal medya hesaplarında yer veriyor. Kuruluşların çocukların fotoğrafını paylaşmak için veliden yazılı izin alması gerekiyor. Velilerimiz izin vermediği sürece hiçbir çocuğun fotoğrafı paylaşılamaz. ANKARA 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...