1100 yabancı diplomata eğitim verdik

Düzenleyen:
1100 yabancı diplomata eğitim verdik

EĞİTİM Haberleri

Uzun bir diplomasi geleneğine sahip olan Türkiye, tecrübelerini dünyanın dört bir yanından gelen yabancı diplomatlarla paylaşıyor.

Selçuk Böke ANKARA - Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlığını kazanan ülkelerde dışişleri bürokrasisini oluşturmak ve dışişleri bakanlıklarında Türkiye’yi tanıyan ve yakınlık duyan kadroların gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 1992 yılında başlatılan ve o tarihten bu yana her yıl düzenlenen ‘Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı’nın gördüğü ilgi giderek artıyor. Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi tarafından bu yıl 23.’sü düzenlenen programa Kafkasya, Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu, Güneydoğu Asya, Latin Amerika ve Afrika bölgelerinde yer alan 62 ülkeden diplomatlar katıldı. Şimdiye kadar bin 100’ün üzerinde yabancı diplomat eğitim aldığı program, Türkiye’nin doğru şekilde tanınmasına önemli katkı sağladı. Dışişleri Bakanlığı verilerine göre Diplomasi Akademisi şimdiye kadar 88 ülkenin Diplomasi Akademisi ile işbirliği yapılması amacıyla mutabakat zaptı imzaladı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...