YÖK Fransız dili bölümlerine öğrenci almayacak

Düzenleyen:
YÖK Fransız dili bölümlerine öğrenci almayacak

EĞİTİM Haberleri

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Türkiye’deki yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan ve henüz öğrencisi olmayan Fransız dili ve edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümlerine yeni bir karar alınıncaya kadar öğrenci alınmamasına karar verdi.

Geçtiğimiz günlerde Fransa'da aralarında eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin de olduğu 300 sözde aydınının skandal Kur'an bildirisi yayımlandı. Bildiride Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetlerin çıkarılması istenmişti. Ardından Türkiye'den ve İslam dünyasından büyük tepkiler geldi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın bugün aldığı bir karar ise, yine bu skandala bir tepki niteliğindeydi.

YÖK ÖĞRENCİ ALMAYACAK
YÖK, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de, Fransız Dili ve Edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümlerine yeni bir karar alınıncaya kadar öğrenci alınmamasını karar verdi.

YÖK'ÜN GEREKÇESİ
Karara gerekçe olarak ise Fransa’da hiçbir üniversitede lisans düzeyinde eğitim veren Türk Dili ve Edebiyatı / Türkoloji bölümleri bulunmaması gösterildi.

YÖK bu açıklamayı yapsa da, olayın perde arkasında Fransa'da yayımlanan skandal bildiri olduğu belirtiliyor.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...