Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milli Eğitim Bakanı kim oldu? | Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir? | Ziya Selçuk nereli, kaç yaşında

Düzenleyen:
Milli Eğitim Bakanı kim oldu? | Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir? | Ziya Selçuk nereli, kaç yaşında

EĞİTİM Haberleri

Yeni Milli Eğitim Bakanı kim oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede MEB'e sürpriz bir isim getirildi. Talim Terbiye Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, MEB koltuğuna oturdu.Yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk kimdir? Ziya Selçuk kaç yaşında ve nereli? Ziya Selçuk'un eski görevi neydi. İşte tüm detaylar...

Yeni Milli Eğitim Bakanı kim oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) koltuğuna bir eğitimci getirildi. Yeni Bakan, yaklaşık 20 yıl Gazi Üniversitesi İlköğretim Bölümü’nde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Ziya Selçuk oldu. Böylece eğitimci Milli Eğitim Bakanı beklentisi de karşılandı. Prof. Dr. Selçuk, 2003-2006 yılları arasında MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenmişti. Peki Zİya Selçuk kimdir, nerelidir ve kaç yaşında? Ziya Selçuk'un eski görevi neydi?..

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF. DR. ZİYA SELÇUK KİMDİR?

1961 yılında Ankara’da doğdu. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden mezun olan Selçuk, 1985 yılında Ankara Üniversitesi’nde Eğitimde Psikolojik Hizmetler (Gelişim Psikolojisi) alanında Yüksek Lisans derecesi almış, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik konusunda Doktorasını tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı.

Milli Eğitim Bakanı kim oldu? | Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir? | Ziya Selçuk nereli, kaç yaşında

2003-2006 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmış, müfredat reformunu yürütmüştür. AB müzakerelerinde de eğitim ve bilim başlığı görüşülürken ülkemizi temsil etmiştir. Ayrıca Ziya Selçuk, çoklu zeka kuramı ile ilgili olarak kitaplar yazmaktadır. 

Bunun yanı sıra Ziya Selçuk Gazi Üniversitesi gazi eğitim fakültesi, sınıf öğretmenliği ana bilim dalında öğretim görevlisi olarak da görev almıştır. TED Üniversitesi’nin yanısıra, çok sayıda özel eğitim-öğretim kurumunun kuruluşunu gerçekleştirdi. Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi Üyesidir.

Ziya Selçuk 21 Mart 2003 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevine geldi ve 8 Mayıs 2008 tarihinde görevinden ayrıldı.

İnsan ilişkileri, gelişim, öğrenme, çocuklarda dikkat eksikliği, rehberlik uygulamaları gibi alanlarda çok sayıda kitabı, hakemli dergilerde basılmış makaleleri vardır.

İngilizce biliyor. Evli, üç çocuk sahibidir.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...