MEB sözleşmeli öğretmenlere sağlık özrü yer değiştirme tayin hakkı verdi

Düzenleyen:
MEB sözleşmeli öğretmenlere sağlık özrü yer değiştirme tayin hakkı verdi

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre sözleşmeli öğretmenler sağlık özrüne bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

MEB sözleşmeli öğretmenlere sağlık özrü yer değiştirme tayin hakkı verdi.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında sözleşmeli öğretmenlere sağlık özrüne bağlı yer değiştirme hakkı verileceğini açıklamıştı. Ağustos 2018 kadrolu öğretmenlerin özür grubu atama başvuruları dün başladı ancak sözleşmeli öğretmenler için bir düzenleme yer almadı. Bakanlık konuyla ilgili bugün açıklama yaptı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE SAĞLIK ÖZRÜ

Milli Eğitim Bakanlığı 02.08.2018 tarihinde saat 13:55 de bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Sözleşmeli öğretmenlere sağlık özrüne bağlı yer değiştirme hakkı verildi ifadesine yer verilirken sözleşmeli öğretmenlere tanınan bu hakkın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un onayı ile gerçekleştiğine vurgu yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklama;

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un onayıyla, sözleşmeli öğretmenlere sağlık özrüne bağlı yer değiştirme hakkı verildi. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanların sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talepleri, pozisyonunun bulunduğu ildeki devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu anne ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri halinde yerine getirilebilecek. Konuya ilişkin takvim ve detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

SAĞLIK ÖZRÜ DETAYLARI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre sözleşmeli öğretmenlere tanınan sağlık özrü ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak. ogretmenlericin.com olarak yapılan bu duyurudan yola çıkarak kadrolu öğretmenlere 2 türlü sağlık özrü seçeneği verildiğini ancak bu açıklamaya göre sözleşmeli öğretmenlere bir seçenekli hak tanındığını belirtelim. Kadrolu öğretmenlere tanınan sağlık özrü çeşitleri;

Birinci durum; Anne, baba ve vasi tayin edilen kardeş rahatsızsa, rahatsızlığı da ciddi bir boyuttaysa kadrolu öğretmenler sağlık özrü tayini istenebilir. Bunun için hasta olan kişiye özel hastane ya da devlet hastanesi farketmez bir sağlık kurulu raporu alınması lazım. Raporda ise “Başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez.” ibaresi yazması gerekiyor.

İkinci durum; Öğretmenin kendisi, eşi, çocukları, anne, baba, vasi olunan kardeşin de hasta olması durumunda sağlık özrü tayin başvurusu yapılabilir. Bu durum için belirtilen kişilerin hastalığı öğretmenin görev yaptığı yerde tedavi edilemiyorsa ve bu kişilerin sağlık durumu öğretmenin görev yaptığı yerde tehlikeye düşüyorsa sağlık kurulu raporu alınacak ve tedavi olmak istenen yere tayin isteyecek.
MEB’in yayınladığı bugünkü duyuruya göre sözleşmeli öğretmenlere tanınan sağlık özrü açıkladığımız ikinci durum kapsamında değerlendirilmektedir. Ancak detayların netleşmesi için bu konuda atama kılavuzu ve atama takvimi beklenmelidir. Sağlık özrü ile ilgili aşağıdaki habere ve yorumlarda yer alan yaklaşık 600 soruya göz atmanızı öneririz.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...