Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lisans tercih robotu nasıl kullanılır 2018 | 2 ve 4 yıllık üniversitelerin tercih sıralaması

Düzenleyen:
Lisans tercih robotu nasıl kullanılır 2018 | 2 ve 4 yıllık üniversitelerin tercih sıralaması

EĞİTİM Haberleri

Lisans tercih robotu nasıl kullanılır 2018, 2 ve 4 yıllık üniversitelerin tercih sıralaması nasıl yapılır? YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile milyonlarca öğrenci adayı için tercih süreci başlamış oldu. Bu yıl üniversite sınavında yapılan bazı değişikliklerle beraber YÖK, adayların tercih işlemlerinde kolaylık sağlamak için Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı(YKS) tercih robotunu hazırladı. Şimdi de adaylar merakla YKS tercih robotu nasıl kullanılır, 2 ve 4 yıllık üniversitelerin tercih sıralamaları nasıl araştırmaya başladı... YKS tercih robotu ve üniversite tercihleri için tüm merak edilenleri haberimizin detayında bulabilirsiniz.

Lisans tercih robotu nasıl kullanılır 2018, 2 ve 4 yıllık üniversitelerin tercih sıralaması nasıl yapılır? YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile beraber üniversite adaylarının tercih süreci başladı.YÖK'ün, adayların tercih işlemlerini kolaylıklaştırmak için hazırladığı tercih robotu, adayların tercihlerini yönlendirmesinde yardımcı olacak. Peki YKS tercih robotu nasıl kullanılır, 2 ve 4 yıllık üniversitelerin tercih sıralamaları nasıl, üniversite tercih robotu ile nasıl tercih yapılır? İşte detaylar...

YÖK TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan “Puan Türü Seçin” alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

YÖK Atlas TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

YÖK Önlisans TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...