Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TUS sonuçları sorgula | ÖSYM TUS sonuçları açıklandı | TUS - STS sonuçları, 12 Ağustos 2018

Düzenleyen:
TUS sonuçları sorgula | ÖSYM TUS sonuçları açıklandı | TUS - STS sonuçları, 12 Ağustos 2018

EĞİTİM Haberleri

TUS sonuçları açıklandı? 2018 TUS sonuçları ÖSYM sorgulama ekranı ve STS sonuçları haberimizde. TUS sonuçları, istedikleri bir alanda uzman olmak isteyen doktorlar tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından birçok merkezde gerçekleştirdi sınavın ardından merakla sorgulanan TUS sonuçları, 11 Eylül Salı günü vatandaşların erişimine açılacak. Peki, TUS sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? İşte, konuyla ilgili bazı detaylar. İşte TUS sonuçları ve STS sonuçları için detaylar...

TUS sonuçları açıklandı? 12 Ağustos TUS sonuçları ÖSYM sorgulama ekranı haberimizde. 2018 TUS ve STS sonuçları ile ilgili merak ettiklerinizi sizler için hazırladık. 2018 TUS yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından 11 Eylül Salı günü açıklanacak. TUS sınavına giren uzman adayları, TUS sonuçları sorgulamaya başladı. Doktorlar TUS sonuçları ile, seçebileceği uzmanlık dalını öğrenecek. ÖSYM'den yapılan açıklamada TUS sonuçları 2018 sorgulama ekranından TUS'a giren adaylar TC kimlik numaraları ile öğrenebilir. 2018 TUS yerleştirme sonuçları, ÖSYM TUS yerleştirme sonuçları sorgulama linki ve merak edilen tüm detaylar haberimizde olacak. Sınava giren adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebilir...

2018 TUS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI!

Peki, TUS sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? TUS sonuçları, 11 Eylül Salı günü doktorların erişimine açılacak. Sonuçların mesai saati içerisinde açıklanması bekleniyor.

TUS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ (ÖSYM SORGULAMA EKRANI)

ÖSYM STS SONUÇLARI

TUS TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAK? 

TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma şartı aranır.

Adaylar; 2018-TUS 1. Dönem ve 2018-TUS 2. Dönem puanlarını öğrendikten sonra, ilgili sınav dönemi için tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden öğreneceklerdir.

Adaylar tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde internet aracılığıyla tercihlerini değiştirebileceklerdir. Belirtilen tercih süresi dışında tercihlerde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

TUS sonuçları sorgula | ÖSYM TUS sonuçları açıklandı | TUS - STS sonuçları, 12 Ağustos 2018

TUS ve STS SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Sınavların sonuçları, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayınlanacak, adaylar sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Sınav sonuçları YÖK Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına da elektronik ortamda verilecektir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AIS) kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

TUS sonuçları sorgula | ÖSYM TUS sonuçları açıklandı | TUS - STS sonuçları, 12 Ağustos 2018

TUS YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL OLACAK?

Yerleştirilme işleminin yapılabilmesi için şart olarak aranan yabancı dil yeterliliğini ölçmeye yönelik Sağlık Bakanlığı veya YÖK tarafından yapılan ya da yaptırılan sınavdan, YDS’den en az 50.000 puan alan adaylar dışında ÖSYM tarafından belirlenen Yabancı Dil  eşdeğerliliğine ilişkin tabloda belirtilen sınavlarla ilgili geçerli belge/sonuç belgesi bulunan adaylar (Bu belgenin noter onaylı suretini de bulundurmalıdırlar.) dilekçe ekinde tercih tarihi bitmeden (tercih tarihinin son günü saat 12.00’ye kadar) Merkezimize ulaştıran adaylar Uzmanlık Eğitimi için tercih yapabileceklerdir. (03 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı Resmî Gazete yayımlanan 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 7 inci maddesinin altıncı fıkrasında; “Başkanlık tarafından farklı zamanlarda yapılan sıralama veya seviye tespit sınavlarının eşdeğerliği, her bir sınav sonucunun geçerlilik süresi ile Başkanlığın yaptığı yabancı dil sınavlarının uluslararası yabancı dil sınavlarıyla eşdeğerliği, ilgili uzman raporlarına dayalı olarak, Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir.” hükmü yer almaktadır.

TUS sonuçları sorgula | ÖSYM TUS sonuçları açıklandı | TUS - STS sonuçları, 12 Ağustos 2018

ÖSYM tarafından belirlenen Yabancı Dil Eşdeğerlilik Tablosu ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer almaktadır. Adayların yabancı dil muafiyet bilgi kontrolü tercih aşamasında yapılacaktır. Tercih yapacak adaylardan YDS'den süresi geçerli ve en az  50.000 puanı olan adayların Merkezimiz kayıtlarındaki bilgileri tercih aşamasında kontrol edilerek tercih işlemi yapmaları sağlanacak, sadece bu puana denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip adaylar ise ilgili dönemin tercih son tarihine kadar geçerli belgelerini ve noter onaylı suretlerini dilekçe ekinde Merkezimize ulaştırdıkları takdirde tercih işlemi  yapabileceklerdir.

45 PUAN ZORUNLULUĞU

Her bir uzmanlık dalına hangi puana göre seçme yapılacağı ilgili tablolarda gösterilmiştir. Kontenjan tablolarında yer alan programlara, ilgili Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45 veya daha yüksek olanlar arasından seçme yapılacaktır. Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45'ten düşük olanlar o puan türüyle öğrenci alan programlar için yapılan yerleştirme işlemine dâhîl edilmeyeceklerdir.

TUS sonuçları sorgula | ÖSYM TUS sonuçları açıklandı | TUS - STS sonuçları, 12 Ağustos 2018

TUS NE DEMEK?

TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı: 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY), Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir.

TUS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Temel Tıp Bilimleri sınavı ücreti 175 TL. 14.45’te başlayan ve 150 dakika süren Klinik Tıp Bilimleri sınavı da aynı şekilde 175 TL.

TEMEL TIP BİLİMLERİ : 175,00 TL

KLİNİK TIP BİLİMLERİ : 175,00 TL

TUS 1. DÖNEM GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 31 Ocak 2018 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

TUS 2. DÖNEM GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 17 Temmuz 2018 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

TUS GEÇ BAŞVURU GÜNÜ SINAV ÜCRETLERİ

TEMEL TIP BİLİMLERİ : 265,00 TL

KLİNİK TIP BİLİMLERİ : 265,00 TL

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...