Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Işık sönmüyor

Işık sönmüyor

EĞİTİM Haberleri

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 25 yıllık sınıf öğretmenleri Zeynep (45) ile Ali Hasırcı (46) çifti, geçen yıl başlattıkları ‘Bilimi seviyor, bilimi keşfediyorum’ projesi kapsamında, gönüllü olarak her gün bir köy okuluna gidip, bilimsel projeler yapıyor.

MAHMUT ÖZAY

Şimdiye kadar 33 okulda 525 öğrenciye ulaşan çiftten Ali Hasırcı şunları söyledi: Projeye kendi okulumuzda başladık sonra ‘Niye köy okullarındaki öğrencilere gitmeyelim?’ dedik. Hafta içi okul çıkışı eşim ile aracımızla köy okullarını dolaşıyoruz. Çocuklarla projeler yapıp, gelişimlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yağmur, kar oluyor. Şimdiye kadar hiç yılmadık. Her öğrenciye ulaşmak istedik. Çünkü o öğrencilerin gözlerindeki ışıltı her şeye değer. İçlerinden bir tanesini değiştirmiş olsak, birinin hayatına dokunmuş olsak ülkemizin hayatına dokunmuş olacağını düşünüyoruz.
Zeynep Hasırcı, 2 çocuğunun bulunduğunu ve kendi çocuklarından daha çok bu projeyle ilgilendikleri günler olduğunu belirterek “Bilginin bilimin olduğu yerlerde mutluluk, huzur var. Bilgisizliğin olduğu yerlerde acı var. Devam ettirebileceğimiz yere kadar devam ettirmek istiyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...