MEB duyurdu: Depremzede öğretmenlere tayin hakkı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
MEB duyurdu: Depremzede öğretmenlere tayin hakkı

EĞİTİM Haberleri  / Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sosyal medyadan, depremzede öğretmenlerin mazerete bağlı tayin hakkı olduğunu ve bu haktan kimlerin faydalanabileceğini duyurdu.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 9 saat ara ile meydana gelen iki büyük deprem 11 ilimizi etkiledi. Binlerce bina enkaz yığınına dönerken altında kalan 55 binden fazla vatandaşımız canından oldu. Depremden en çok etkilenen yerlerin başında ise Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri geldi. MEB buralarda görev yapan öğretmenlerin mazerete bağlı tayin hakkı olduğunu duyurdu. 

https://twitter.com/tcmeb/status/1697682150835765563

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Depremden Ağır Etkilenen İllerdeki Öğretmenlere Mazerete Bağlı Tayin Hakkı Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerden 30 Eylül 2023 itibarıyla üç yıllık çalışma süresini dolduranlar, iller arası mazerete bağlı yer değiştirme talebinde bulunabilecek."

ATAMALAR 8 EYLÜL’DE

Buna göre söz konusu il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden deprem nedeniyle eşi veya çocuğu vefat edenler, kendisinin, eşinin anne veya babası vefat edenler, deprem esnasında ikamet ettikleri binanın orta veya ağır hasarlı olduğunu ya da yıkıldığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Başvurular, 6-7 Eylül tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ÜNDER KADI 5 Eylül 2023 11:41

ASRIN FELAKETİ DEDİLER HALA ÖZEL ŞARTLAR SUNUYORLAR. GELİN OKULLAR AÇILMADAN, AMASIZ, LAKİNSİZ,ŞARTSIZ, İSTEĞEN BÜTÜN ÖĞRETMENLERE TAYİN HAKKINI VERİN. İNSANLAR NEFES ALSIN. DEPREM ANINDA ORADA YAŞAMAYAN BİLMEZ. KENDİNİZİ ONLARIN YERİNE KOYUN. SAĞLIK BAKANLIĞI, İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI, SAVUNMA BAKANLIĞI HALLETTİ BU İŞİ. MİLLİ EĞİTİM NEDEN BECEREMİYOR?

Sonraki Haber Yükleniyor...