KPSS sonuç belgesi nasıl indirilir? Sınav sonucu nasıl sorgulanır?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
KPSS sonuç belgesi nasıl indirilir? Sınav sonucu nasıl sorgulanır?

EĞİTİM Haberleri

KPSS 2023 lisans için başvurular 16 Mayıs'ta başladı ve 29 Mayıs'ta sona erecek. Temmuz ve Ağustos ayında yapılacak sınavların ardından adaylar sonuçlarını sorgulayacak. KPSS maratonundan sonra adayların yeni bir maratonu daha başlayacak. O da sınav sonuçlarına ulaşmak. Eskiden adayların adreslerine gönderilen sınav sonuç belgelerine artık internet üzerinden ulaşılabiliyor. Peki KPSS sonuç belgesi nasıl indirilir? Sınav sonucu nasıl sorgulanır? ÖSYM şifrelerini unutan adaylar sınav sonuç belgelerini nasıl ulaşacaklar? işte bu soruların tüm cevapları haberimizde...

Temmuz ve Ağustos aylarında KPSS'ye girecek adaylar, sonuçlarını nereden öğreneceklerini merak ediyor. KPSS Lisans sınav sonuç belgesini almak isteyen adaylar özellikle "Sınav sonucu nasıl sorgulanır?" soruna cevap arıyor. Devlet memuru olma hayali kuran binlerce lise, önlisans veya lisans derecesinden kişi Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giriyor. KPSS Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT gibi oturumlardan oluşuyor. 2023 KPSS sınav tarihleri; Genel Yetenek- Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da gerçekleşecek.

Alan bilgisi 1.gün oturumları 29 Temmuz'da, 2.gün oturumları ise 30 Temmuz'da gerçekleşecek. Bu tarihlerden sonra sınava girenlerin gözü kulağı sınav sonuçlarında olacak. Devlet kurumlarında yer alan boş kontenjanlara yerleşmek için ter döken adaylar KPSS sonuç belgesinde yer alan sonuçlarına göre tercihlerde bulanacaklar. Peki, KPSS Lisans sınav sonuç belgesini nasıl indirilir? Sınav sonucu nasıl sorgulanır? İşte KPSS sınav sonuçları hakkında tüm detaylar haberimizde...

KPSS sonuç belgesi nasıl indirilir? Sınav sonucu nasıl sorgulanır?

KPSS SONUÇ BELGESİ NASIL İNDİRİLİR?

KPSS'den aldığı sonuçlara göre devlet kurumlarına başvuracak adaylar için KPSS sınav sonuç belgesi oldukça önem taşıyor. Eskiden sonuç belgeleri adayların evlerine gönderilmekteydi fakat günümüzde sonuçlara ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden kolaylıkla ulaşılabiliyor.

ÖSYM'nin sınav sonuç sitesi sonuc.osym.gov.tr üzerinden kolaylıkla KPSS sonuç belgesi alınabiliyor. 

  • Sınav sonuç belgenizi alabilmek için öncelikli olarka ÖSYM'nin sınav sonuç sayfasına girmeniz gerekmektedir. 
  • ÖSYM sonuç sayfasına girdikten sonra  sınava girdiğiniz yılı ve hangi sınava girdiğinizi seçmeniz gerekmektedir.
  • Açılan sayfada T.C kimlik numaranız ve aday sayfanız ile girişi yapınız.
  • Sınav sonuç belgeniz karşınıza çıkacaktır. Belgeyi CTRL+P tuşlarına basarak çıktı alabilirsiniz. 

ÖSYM ŞİFRESİNİ UNUTANLAR SONUÇ BELGESİNİ NASIL ALACAK?

ÖSYM şifresini unutanlar ve sınav sonuç belgesini alamayanlar ÖSYM sınav sonuç sayfasına girerek şifremi unuttum seçeneğine tıklamaları gerekmektedir. Şifremi unuttum seçeneğinden sonra istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Şifrelerine ulaşamayanlar veya internet sitesi üzeriden yeni şifre alamayanlar en yakın ÖSYM şubesine giderek yeni bir şifre alabilirler. Yeni şifre ile ÖSYM'nin sonuç sayfasına girerek sınav sonuç belgesine ulaşabilirsiniz. 

E-DEVLET ÜZERİNDEN KPSS SINAV SONUÇ BELGESİ NASIL ALINIR?

ÖSYM üzerinden sınav sonuç belgelerine ulaşamayan adaylar en kolay şekilde E-Devlet üzerinden KPSS sınav sonuçlarına ulaşabilirler. E-Devlet internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden "ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi" yazmanız ve ÖSYM sayfası üzerinde yer alan  "Uygulamaya Git" butonuna tıklamanız gerekmektedir. Sistem sizi otomatik olarak ÖSYM aday işlemleri sayfasına yönlendirecek ve böylece rahatlıkla ÖSYM sınavlarının tümüne ulaşarak sınav sonuç belgesinin çıktısını alabilirsiniz .

ÖĞRENCİ SEÇME YERLEŞTİRME MERKEZİ'NDEN KPSS SINAV SONUÇ BELGESİ NASIL ALINIR?

ÖSYM internet sitesi veya E-Devlet üzerinden KPSS sınav sonuç belgesine ulaşamayan adaylar son olarak kendilerine en yakın Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezlerinden birine giderek T.C kimliklerinin göstererek KPSS sınav sonuç belgelerini talep edebilirler. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...