MEBBİS GİRİŞ EKRANI: MEBBİS'e nasıl giriş yapılır? MEBBİS nedir? nasıl kullanılır?

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr, meb.gov.tr
- Güncelleme:
MEBBİS GİRİŞ EKRANI: MEBBİS'e nasıl giriş yapılır? MEBBİS nedir? nasıl kullanılır?

EĞİTİM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr, meb.gov.tr

Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin sisteme girerek tüm okul işlemlerini gerçekleştirdiği sistemdir. Sistem üzerinde giriş yapmak isteyen öğretmenler arama motorlarında “MEBBİS'e nasıl giriş yapılır? MEBBİS nedir? nasıl kullanılır?” sorularının cevaplarını araştırıyorlar. İşte o detaylar…

Millî Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin, öğrencilerin, okul idarecilerinin ve velilerin işlerini kolaylaştırmak için geliştirdiği Millî Eğitim Bakanlığı Sistemleri (MEBBİS) ile birçok işlem gerçekleştirilebiliyor. Bir öğrencinin okul kaydından başlayarak mezun olana kadar tüm bilgililerinin yer aldığı MEBBİS üzerinden aynı zamanda öğrenci kaydı, nakil, not girişi, devamsızlık gibi bilgilerde öğretmenler tarafından girilebilmektedir. MEBBİS’e girmek isteyen öğretmenler arama motorlarında “Öğretmen girişi nereden, nasıl yapılır?” sorusunun cevabını araştırıyorlar. MEBBİS’e nasıl girilir? Sorusunun cevabı ve MEBBİS hakkında merak edilen detaylar haberimizde…

MEBBİS NEDİR?

MEBBİS, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'nin kısaltmasıdır. 2007 yılında kullanıma açılan MEBBİS, Millî Eğitim Bakanlığı'nın tüm elektronik hizmetlerini kapsayan bir sistemdir. MEBBİS ile bir öğrencinin okulu başladığı andan mezun olana kadar tüm bilgileri yer almaktadır. MEBBİS'in temel amacı, eğitim yönetimini güçlendirmek ve eğitim süreçlerini daha verimli hale getirmektir. Öğretmenler, veliler ve okul idarecileri sistem sayesinde öğrencilerin takiplerini rahatlıkla yapabilmektedirler.

Öğrenciler MEBBİS sisteminde tüm oku hayatları boyunca aldıkları belgelere (teşekkür, takdir, onur vb.) ulaşabilmektedir. Merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri MEBBİS üzerinden yapılmaktadır.

MEBBİS ile öğrenci kaydı ve nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işleri, sınav sonuçlarının açıklanması, ders programları ve sınav tarihlerinin yayınlanması, eğitim materyallerinin paylaşımı, veli bilgilendirme ve öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik eğitimler MEBBİS üzerinde yer almaktadır.  MEBBİS, eğitim sisteminin dijitalleşmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Sistem, eğitim süreçlerini daha şeffaf ve erişilebilir hale getirerek eğitim kalitesinin artmasına katkıda bulunmaktadır.

MEBBİS NASIL GİRİLİR?

MEBBİS’e öğretmen, müdür, idare personel, öğrenci ve veliler giriş yapabilmektedir. MEBBİS’e girebilmek için mebbis.meb.gov.tr adresi üzerinden belirlenen kullanıcı adı/T.C Kimlik numarası, şifre, güvenlik kodu bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. MEBBİS’e e-Devlet ile de giriş yapılabilmektedir.

Karekod ile MEBBİS Tek Şifre ekranına kullanıcı adı ve şifrenizi kullanmadan giriş yapabilirsiniz.

MEBBİS KAREKOD İLE GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

MEBBİS GİRİŞ EKRANI: MEBBİS'e nasıl giriş yapılır? MEBBİS nedir? nasıl kullanılır?

MEBBİS E-DEVLET GİRİŞ NASIL YAPILIR?

MEBBİS'e e-Devlet ile giriş yapmak için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. E-Devlet Kapısı'na giriş yapın.
  2. Arama çubuğuna "MEBBİS" yazın ve çıkan sonuçlardan "MEBBİS"i seçin.
  3. "Giriş" butonuna tıklayın.
  4. E-Devlet şifrenizi girin ve "Giriş" butonuna tıklayın.

Bu işlemler ile MEBBİS'e e-Devlet ile giriş yapmış olursunuz.

MEBBİS'e e-Devlet ile giriş yaptıktan sonra, MEBBİS'in tüm özelliklerinden ve hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

MEBBİS'e e-Devlet ile giriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler:

  • E-Devlet şifrenizi kimseyle paylaşmayın.
  • E-Devlet şifrenizi başka bir cihazda kullanırken, bilgisayarınızın güvenliğinden emin olun.
  • E-Devlet şifrenizi kaybettiyseniz, e-Devlet Kapısı'nın "Şifremi Unuttum" sayfasından yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.

MEBBİS'e e-Devlet ile giriş yapabilmeniz için, e-Devlet Kapısı'nda kayıtlı olmanız gerekmektedir.

E-Devlet Kapısı'na kayıt olmak için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. E-Devlet Kapısı'na giriş yapın.
  2. "Kayıt Ol" butonuna tıklayın.
  3. Kimlik bilgilerinizi girin ve "Devam" butonuna tıklayın.
  4. Kimliğinizi doğrulamak için, tarafınıza SMS ile gönderilen kodu girin ve "Devam" butonuna tıklayın.
  5. Kayıt işleminiz tamamlanacaktır.

MEBBİS ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

MEBBİS şifresi ve kullanıcı adınızı okul yönetiminden almanız gerekmektedir. Kullanıcı adı ve şifreniz olmadan sisteme giriş yapamazsınız.

MEBBİS ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Kullanıcı adınızı ve şifrenizi aldıktan sonra şifrenizi değiştirmek için  https://mebbis.meb.gov.tr adresine girerek “Şifremi Unuttum “ yazan yere tıklayabilir ve buradan şifrenizi belirleyebilirsiniz.

Şifrenizi değiştirmek için e-müfredat sisteminde yer alan “Şifremi unuttum” kısmında da “MEBBİS Kullanıcıları İçin Şifre Hatırlatma Bölümü” linkini tıklayarak şifre işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

MEBBİS ŞİFRE DEĞİŞTİRMEK İÇİN TIKLAYIN

MEBBİS GİRİŞ EKRANI: MEBBİS'e nasıl giriş yapılır? MEBBİS nedir? nasıl kullanılır?

MEBBİS'E KİMLER GİREBİLİYOR?

MEBBİS'e, eğitim ve öğretim faaliyetlerinde görev alan personeller, veliler ve öğrenciler giriş yapabilirler. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde görev alan personellerin MEBBİS'e giriş yapabilmeleri için, Millî Eğitim Bakanlığı'nda görev yapmaları ve sisteme kayıtlı olmaları gerekmektedir. Velilerin MEBBİS'e giriş yapabilmeleri için, çocuklarının eğitim gördüğü okulda velisi olmaları gerekmektedir. Öğrencilerin MEBBİS'e giriş yapabilmeleri için, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir eğitim kurumunda öğrenci olmaları gerekmektedir. MEBBİS'e giriş yapmak için, kullanıcı adı ve şifre kullanılmaktadır. Kullanıcı adı ve şifre, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır.

MEBBİS'TE HANGİ İŞLEMLER YAPILIYOR?

Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı MEBBİS ekranında aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilirsiniz:

  • E-Yatırım İşlemleri
  • Personel İşlemleri
  • Halk Eğitim İşlemleri
  • E-Okul, E-Taşınır
  • Açık Öğretim Kurumları İşlemleri
  • E-Akademi İşlemleri
  • E-Yurt İşlemleri
  • E-Burs İşlemleri
  • Evrak İşlemleri

MEBBİS GİRİŞ EKRANI

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr, meb.gov.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...