MSÜ aday şifresi nedir nereden alınır? MSÜ Aday şifresi e-devlet şifresi mi?

Düzenleyen:
- Güncelleme:

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM tarafından 2023 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından “MSÜ aday şifresi nedir nereden alınır? MSÜ Aday şifresi e-devlet şifresi mi?” gibi sorular yoğun olarak aratılıyor. ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonrasında adaylar MSÜ sınav sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr adresinden görüntüleyebilecek. Peki, MSÜ aday şifresi nedir nereden alınır? MSÜ Aday şifresi e-devlet şifresi mi?

MSÜ aday şifresi nedir nereden alınır sorusu 2023 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı giren adaylar tarafından araştırılıyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar sorgulamalarını sürdürüyor. ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonrasında şifresini unutmuş olan adaylar, AİS girişi için e-Devlet'ten şifre almak zorunda. Peki, MSÜ aday şifresi nedir nereden alınır? MSÜ Aday şifresi e-devlet şifresi mi?

MSÜ aday şifresi nedir nereden alınır? MSÜ Aday şifresi e-devlet şifresi mi?

MSÜ ADAY ŞİFRESİ NEDİR NEREDEN ALINIR?

ÖSYM sisteminde daha önce tanımlanmayan adaylar AİS aday şifrelerini Başvuru Merkezlerinden edinebilir. Adaylar e-Devlet şifreleriyle de sisteme giriş yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemini (https://ais.osym.gov.tr) ziyaret eden adaylar burada yer alan "e-Devlet İle Kayıt Ol" butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydolacaklardır. e-Devlet şifresiyle ÖSYM AİS'e kayıt olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sunulan tüm işlemleri yapabileceklerdir.

MSÜ ADAY ŞİFRESİ E-DEVLET ŞİFRESİ Mİ?

MSÜ aday şifresini e-Devlet üzerinden alabilirsiniz. Ayrıca kişisel şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. "Şifremi Unuttum" alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları gerekmektedir. Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ekte yer alan ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. ÖSYM AİS şifresinin unutulması halinde adayın şifreyi yenilemesi ya da sıfırlaması gerekiyor. Bunun için;

ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasına giriş yapın.

  • -Ekranda açılan sayfada istenilen T.C. kimlik numarasını ve ekranda gördüğünüz güvenlik numarasınız eksiksiz olarak girin.
  • Bir sonraki adım ise güvenlik sorusu aşamasında şifrenizi oluştururken verdiğiniz cevabı girmeniz gerekiyor.
  • -Bu cevabı doğru ve eksiksiz olarak girmeniz gerekiyor. Sonrasında ise sizden istenilen tüm bilgileri eksiksiz olarak girdiğinizde şifreniz yenilenecektir.
  • -Eğer, ÖSYM AİS güvenlik sorusunu unuttuysanız şifrenizi yenileyebilmek için şifrenizi ilk aldığınız merkeze başvurarak yeni şifre talebinde bulunmanız gerekiyor.

2022 AİS ADAY ŞİFRESİ YENİLEME VE DEĞİŞTİRME

  • ÖSYM AİS aday şifresi güncellemek ve değiştirmek için de;
  • ÖSYM Aday işlemleri sayfasından T.C kimlik numarası ve ekrandaki güvenlik numarası girilir.
  • Ardından şifre oluştururken, güvenlik sorusu ve cevabı da eksiksiz olarak girilir.
  • Tüm bilgiler tam olarak doldurulduktan sonra şifre yenilenecektir.

ÖSYM AİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...