Okul Aile Birliği'ne yeni düzenleme: Etkinlik izni artık il müdürlerinde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Okul Aile Birliği'ne yeni düzenleme: Etkinlik izni artık il müdürlerinde

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

MEB; okullarda gerçekleştirilecek seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetler için okul müdürünün onayını kaldırdı. Etkinliklerde artık il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı gerekecek.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Okul-Aile Birliği Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Buna göre, okul bünyesinde gerçekleştirilecek seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetler ile sosyal etkinliklerde, okul müdürünün onayı kaldırıldı. Bunu yerine okul müdüründen uygunluk görüşü alınacak ve etkinliklerin gerçekleştirilmesi için il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı gerekecek.

Faaliyet içerikleri öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk milletinin millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmayacak şekilde planlanacak. Okul aile birliğinin görev ve sorumluluklarında yeni kriterler belirlendi. Bu kapsamda, okul aile birliği, istihdam edilen personelin kıdem ve ihbar tazminatı ile benzeri giderlerini karşılamakla yükümlü olacak. Okul yönetimi ile iş birliği yaparak, imkânları yeterli olmayan öğrencilere maddi ve manevi destek sağlamak, aynı amaçla kardeş okullara da katkıda bulunmak gibi sorumlulukları bulunan okul aile birliği, buna ek olarak mücbir sebepler hâlinde ihtiyacı olan okullara da yardım edecek. Yönetim kuruluna seçilirken dikkate alınan suçların kapsamı da genişledi. Buna göre devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlar, terörizmin finansmanı, müstehcenlik, fuhuş suçları, kamunun sağlığına karşı suçlar, terör örgütlerine ya da Millî Güvenlik Kurulunca devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı ya da bunlarla irtibatı yargı kararı ile tespit edilenler yönetimde yer alamayacak. Okul kantinlerinin kira sözleşmeleri en fazla beş yıl olacak.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...