Okullarda yeni dönem! Bakan Tekin açıkladı: Telefon yasağı öğretmenleri de kapsayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Okullarda yeni dönem! Bakan Tekin açıkladı: Telefon yasağı öğretmenleri de kapsayacak

EĞİTİM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin okullarda cep telefonuyla derse giremeyeceğini açıkladı. Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi.

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı programda özel okullardaki servis ve yemek ücretine değindi, çok tartışılan 'cep telefonu ile derse girme' konusuna dair önemli açıklamada bulundu.

Bakan Tekin, "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" dedi. Okullarda kayıt ücreti ve bağış zorunluluğu bulunmadığını söyleyen Tekin, "Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz" ifadesini kullandı.

ÖĞRETMENLER DE DERSE CEP TELEFONU İLE GİREMEYECEK

Çocukların cep telefonlarıyla ilgili çok fazla merakı olduğunu belirten Tekin, "Çocuklarımızın cep telefonuyla birlikte derse girmelerini istemiyoruz. Bununla ilgili okul müdürlerimiz gerekli tedbirleri aldılar. Derse girmeden çocuklarımız cep telefonlarını teslim edecekler. Aynı şekilde öğretmen arkadaşlarımızdan da rica ettik, sınıflarda cep telefonuyla zaman geçirerek çocuklara kötü örnek olmamaları konusunda" dedi.

"OKUL DEVAMLARI VE SINIF TEKRARI KONUSUNDA ISRARCIYIZ"

Bakan Tekin, liselerde sınıf tekrarı ve devamsızlıkla ilgili alınan karara ilişkin soru üzerine, şöyle konuştu:

"Biz öğretmenler odasındaki arkadaşlarımızın kendileri açısından 'Ben sınıftaki otoritemi nasıl kuracağım. Bu çocuğa karşı bir yaptırımım yok. Ben sınavımda başarısız olsa dahi geçecek bir öğrenciyi nasıl eğitim öğretim sürecine adapte edebilirim...' Bunlar hep birbirlerini tetikleyen şeyler. Bir yerde bununla ilgili bir tedbir almak gerekiyor. Bu konuda kesin kararlıyız. Okul devamları, sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan bir tanesi olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde."

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

"Öğretmen ihtiyacı var mı, bu ihtiyaç ne zaman karşılanır?" sorusuna Tekin, Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen ihtiyacına ilişkin net bir rakam vermenin doğru olmadığını, söylenilen rakamların yaklaşık rakamlar olduğunu söyledi.

Bakanlığın her yıl takvim yılının sonunda, her okulda okutulan ders, öğrenci sayısı, şube sayısı üzerinden okulların normunu hesap ettiğini belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda 68 bin öğretmen ihtiyacımız var. Yaklaşık ama bu rakam. Başka parametrelerle birlikte öğretmen ihtiyaç rakamımızı sürekli güncelliyoruz. Çünkü müfredat ve Talim Terbiyeyi Kurulu Başkanlığı sürekli müfredat güncellemesi yaptığı için biz de okullarımızdaki devam, kayıt ve benzeri rakamlar üzerinden sürekli güncelleme yaptığımız için öğretmen ihtiyacımız güncelleniyor."

Bakan Tekin, şu an duyulan 68 bin öğretmen ihtiyacıyla ilgili bir süreç başlatmak istediklerini, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da destek olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığıyla, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile öğretmen ihtiyacı rakamı konusunda konuştuklarını belirten Tekin, "Sayı söyleyemem ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim bahar yarı yılının başında yeni atanan bir grup öğretmen arkadaşımızla eğitim öğretim sürecine başlayacağız. Bunun anlamı şudur; ekim sonu itibarıyla branş bazlı olarak kaç kişi alınacağını ilan edip, şubat ayı yani yeni bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni öğretmen arkadaşlarımızı ailemize dahil etmiş olmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mine 19 Ekim 2023 16:56

Ogretmen ve müdürler çocukları uyarıyor ailelere ikazları bulunmadan çocuğa disiplin cezası veriyor telefonu vermemiş diye niye iki c3za üst üste geliyor bundan niye velinin haberi olmuyor milli eğitim bakanı müdürleri niye uyanmıyor yasaklar varda görevler yok bu haksızlık

Gülsen urhan13 Eylül 2023 08:49

Cok yerinde bir karar olmuş.acil durumlarda idareden ulaşırlar bu yılki milli eğitim müdürü bir harika.akıllı cocuk tembel cocuk ayrılsın cok dogru kararlar verildi.alkışlıyorum

İbiş11 Eylül 2023 14:16

Buyrun derslere de siz girin sayın bakanım. Öğretmen de bir anne baba ve en az sizin kadar sorumluluklarımız var. Buyrun sizler de meclise cep telefonu olmadan girin. Öğretmeni eğitim sisteminin en alt tabakasına yerleştirdiniz, bu ve gelecek nesillerin yarın bir gün sizlerin oturduğu o sandalyede oturacak.

Erdem Yılmaz 10 Eylül 2023 16:36

Ben Sizin Yasağınıza Uymuyorum

Erdem Yılmaz10 Eylül 2023 14:32

Ne Olur Affedin Öğretmenleri Ve Bizi Lütfen Telefon Önemli Acil Durum Olur Belki

mehmet Ali 8 Eylül 2023 10:35

okulda niye yasak telefon acil durum olur belki

Sonraki Haber Yükleniyor...