Sınıfta kalma geri mi geldi? Devamsızlık affı kalktı mı? Liselerde devamsızlık hakkı 2023-2024

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sınıfta kalma geri mi geldi? Devamsızlık affı kalktı mı? Liselerde devamsızlık hakkı 2023-2024

EĞİTİM Haberleri

Lise öğrencilerinin devam zorunluluğu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklama yaptı. Açıklamadan sonra arama motorlarında “Sınıfta kalma geri mi geldi? Devamsızlık affı kalktı mı?” sorularının cevapları araştırılmaya başlandı. Peki, Liselerde devamsızlık hakkı geri geldi mi? Sınıfta kalma geri geldi mi? İşte o detaylar…

Lise öğrencilerini yakından ilgilendiren haber Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. Yusuf Tekin sınıfta kalma ve devamsızlık hakkında açıklamada bulundu açıklamanın ardından arama motorlarında “Sınıfta kalma geri mi geldi? Devamsızlık affı kalktı mı? Liselerde devamsızlık hakkı 2023-2024” soruları araştırılmaya başlandı. İşte lise öğrencilerini yakından ilgilendiren haberin detayları…

SINIFTA KALMA GERİ Mİ GELDİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sınıfta kalma ile ilgili "Yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak." ifadelerinde bulundu. Böylece yeni dönemde sınıfta kalma geri getirilecek ve devamsızlık affı kaldırılmış olacak.

Sınıf tekrarı olmamasından dolayı sorunlar oluştuğunu söyleyen Tekin “Özellikle okul terkleriyle ilgili yaşanan sorunlar var, onlarla ilgili değişiklikler eğitim öğretim yılı başlamadan önce ilgili mevzuat değişiklikleriyle kamuoyuyla paylaşılmış olacak. Aynı şekilde özellikle ortaöğretim kurumlarındaki öğretmen arkadaşlarımızın çok dile getirdikleri hususlar oldu. Bunlardan bir tanesi, özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasının kaynaklanan sorunlardan söz edildi. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi, dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak” bilgisini verdi.

Sınıfta kalma geri mi geldi? Devamsızlık affı kalktı mı? Liselerde devamsızlık hakkı 2023-2024

AÇIK LİSE NAKİL ZORLAŞACAK!

Örgün eğitim sisteminden açık öğretime geçenler için Bakan Tekin “Örgün eğitimdeki gencin açık liseye geçmesi uygun değil diyerek “Açık öğretim liselerine geçiş yapan öğrencilerin sayıları son yıllarda arttı. Bu durumun 2 nedeni var. İlki öğrenciler üniversite sınavına daha rahat hazırlanacaklarını düşünüyorlar ikincisi ise çalışmak zorunda kalanlar” dedi.

LİSE DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN?

Liselerde öğrencilerin özürlü olarak 10 gün devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Bu durumlarda öğrencilerin geçerli sebepleri olması gerekmektedir. Raporlu ya da veli izni ile 20 güne kadar özürlü devamsızlık hakkı bulunmaktadır.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Burcu Karabulut18 Ağustos 2023 17:16

Lisede sınıf tekrarı yıllardır var zaten.Bakanın haberi mi yok acaba? Eksik bir açıklama sanırım.Lisede ortalaması düşük olan çocuklar sınıf geçemiyor ki

Sonraki Haber Yükleniyor...