Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Borsa İstanbul'dan kritik karar: Tüm nakdi varlıklarını liraya çeviriyor

Düzenleyen:
Borsa İstanbul'dan kritik karar: Tüm nakdi varlıklarını liraya çeviriyor

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, bugünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi.

Borsa İstanbul, tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdiğini açıkladı.  Borsa İstanbul (BİST), 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdiğini açıkladı. BİST'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Borsa İstanbul A.Ş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir". 

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Ekonomik Koordinasyon Kurulu sonrası Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın açıklamaları doğrultusunda kendi hazır değerlerimizde yer alan ihtiyaç duymadığımız varlıklarımız Türk Lirası'na olan güvenimizi yansıtmak için, sektöre de bunun bir örnek olması anlamında, TL'ye çevirdik. Bu sadece varlık kalemleriyle ilgili değil. Tüm grup şirketlerimizle beraber tüm sektörle ilgili çalışmalarımızda yer alan dolar, euro bazlı tarifelerimizin de tamamını Türk Lirası'na çevirmek için geniş kapsamlı bir çalışma yaptık.Türkiye'de yaşıyoruz ve bizim gibi kurumların Türk Lirası'na öncelik etmesi lazım."

Karadağ, ne kadarlık bir varlığın çevrileceği ile ilgili soruya, "Biz, mali tablolarımızda grup olarak birkaç şirketten oluşuyoruz. Mali tablolara detaylı olarak bakmak lazım. Yanlış bilgi vermemek adına 'Hangi döviz cinsinde ne kadar tutarımız vardı' bilgisini paylaşmayayım" dedi.

Karadağ, uygulama için herhangi bir süre sınırı olmadığını söyledi. Borsa İstanbul Başkanı, "İhtiyaç kalmadığı sürece biz TL'de kalmaya, TL'ye güvenmeye devam edeceğiz" dedi.

Borsanın kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından sonra alındığı belirtildi. 

Ankara'da bir açılış töreninde ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, "Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar, dolar şöyle oldu böyle oldu, ne olursa olsun. Ben milletime şunu hatırlatıyorum. Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL'ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın, altın değer kazansın. Ne lüzum var gideceğiz dövize değer kazandıracağız. Gelin bunu yapın" demişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...