Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Destekler için son kayıt tarihi 30 haziran

Düzenleyen:
Destekler için  son kayıt tarihi 30 haziran

Ekonomi Haberleri

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) başvuruların 30 Haziran’da sona ereceğini belirterek “Çiftçilerimizin, bayram tatilini göz önünde bulundurarak, son günü beklemeden, bir an önce 2017 yılı kayıtlarını yaptırmalarında fayda var” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) başvuruların 30 Haziran’da sona ereceğini belirterek “Çiftçilerimizin, bayram tatilini göz önünde bulundurarak, son günü beklemeden, bir an önce 2017 yılı kayıtlarını yaptırmalarında fayda var” dedi. Bayraktar, ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticilerin yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklerden yararlanmalarının söz konusu olmadığını hatırlattı. Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelecek zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemede çiftçilerin mağdur olmamaları için ÇKS başvurularını mutlaka yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Bayraktar “2016 yılında ÇKS’ye kaydolmayan yaklaşık 8,9 milyon hektar alanın kayıt altına alınması önem arz ediyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...