Bakan müjdeyi verdi: 10 bin kişilik alım olacak

Düzenleyen:
Bakan müjdeyi verdi: 10 bin kişilik alım olacak

Ekonomi Haberleri

Bakan Arslan, PTT’de 10 bin kişinin mülakatlarını yaptıklarını, Karayollarında 640 kişiye ilave bir o kadar daha alım yapacaklarını, Demiryolları ile bakanlığa da yeni çalışan takviyesi sağlanacağını müjdeledi...

Dev projelerine hız veren Ulaştırma Bakanlığı, çalışan sayısını artırıyor. Yeni şubeler açarak çalışan sayısını 40 binden 100 bine çıkaracak olan, bu amaçla 10 bin kişinin mülakatlarını tamamlayan PTT’nin ardından eleman alacak yeni kurumlara ilişkin açıklamalar da birbirini izliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bakanlık bünyesine alımların devam edeceğini belirterek, “Karayollarımız, demiryollarımız ve PTT ülkemize hizmet için atılım içerisindeler. Karayollarında 640 kişiyi ifade etmiştik alacağız diye. Zaman içerisinde bir o kadar ihtiyacımız olacağını açıklamıştık. Yakın alacağız. Memnuniyetle inşallah onları mesai arkadaşımız yaparız. Demiryollarında da hizmet kalitesi artıyor. Ağlarımız artıyor. Bu da gösteriyor ki yeni arkadaşlara ihtiyaç olacak. PTT’de 10 bin kişinin mülakatını yapmak kolay olmadı. Birkaç güne kadar sonuçları açıklayacağız. Kararımızı netleştirip yayınlayacağız” dedi. 

3. HAVALİMANINA İLK UÇAK

Bakan Arslan, katıldığı bir televizyon programında devam eden dev projelerle ilgili açıklamalarda da bulundu. Arslan, üçüncü havalimanına ilk uçağın şubat ayında ineceğini, 29 Ekim 2018’de 90 milyon yolcuya hizmet eden ilk kısmının açılacağını ve dev bir projenin daha işlerlik kazanacağını ifade etti. 15 Temmuz’dan sonra dev projelerin duracağını zannedenlerin yanıldığını ifade eden Arslan, “16 Temmuz’daki görüşmede ve 2 gün sonraki Bakanlar Kurulunda ‘hiçbir projede aksama olmayacak, her türlü ödeneği aktaracağız, yeter ki siz çalışın’ talimatı verildi. Biz de daha çok çalıştık. 30 Haziran 2016’da Osman Gazi Köprüsü’nün bağlantılarını açmıştık. 26 Ağustos’ta Yavuz Sultan Belik Köprüsünü, 29 Ekim’de Ankara’da yüksek hızlı tren garını, 20 Aralık’ta Avrasya Tüneli’ni açtık. Keçiören metrosunda hizmet başladı, Ovit’in ışıklandırması yapıldı, Zigana Tüneli inşaatını başlattık, Ilgaz Tünelini açtık, yeni projeler için de teknik çalışma başlattık. Ülke ekonomisi çökecek diyenleri yanılttık, en önemli finans şirketleri projelerimize kredi verdi” diye konuştu.

BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİR YOLUNDA İLK YOLCU TAŞINDI

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında yapımı devam eden Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesi’nde ilk yolculuk yapıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Azerbaycan Demiryolları Başkanı Cavid Qurbanov, Gürcistan Demiryolları Başkanı Mamuka Bakhtadze ve Kazakistan Demiryolları Başkanı Kanat Alpispayev Kars Tren Garı’ndan tarihi yolculuğu başlattı. Daha önce yük taşımacılığının yapıldığı Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesi güzergahında ilk kez yolcu taşımacılığı 4 ülkenin bakanlarının katılımıyla gerçekleşti. Projenin Türkiye ve Azerbaycan bölümü tamamlanırken, Gürcistan bölümü bitme aşamasına geldi. Projeyle, Marmaray sayesinde Asya ve Avrupa demir yolu ile de birbirine bağlanacak, Çin’den yola çıkan bir yolcu ya da yük, demir yolu ile Londra’ya kadar ulaşabilecek.

 

ATATÜRK HAVALİMANI FUAR VE İSTANBULLUYA NEFES ALANI OLACAK

Bakan Arslan, ‘kapanacak-kapanmayacak’ belirsizliği bulunan Atatürk Havalimanı’nın fuar merkezi olarak kullanılacağını, aynı zamanda küçük uçaklara da hizmet veren bir alan olacağını belirterek “Burası İstanbullulara nefes aldıracak bir yer olacak. Yapılaşmaya izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...