Şimşek, yabancı yatırımcıya Türkiye ekonomisini anlattı

Düzenleyen:
Şimşek, yabancı yatırımcıya Türkiye  ekonomisini anlattı

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yabancı yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye ekonomisi ve reform çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Son bir kaç günde 30’un üzerinde uluslararası fon yöneticisiyle görüşme yaptığını ifade eden Şimşek, Türkiye’ye yatırımcı ilgisinin devam ettiğini belirterek, “Yatırımcılar, Türkiye ekonomisine ilişkin artık bardağın dolu tarafını görüyor” dedi. Yatırımcılardan çoğunlukla ekonominin makro görünümüne, erken seçim olasılığına, bütçe ve Kredi Garanti Fonu (KGF) yoluyla sağlanan desteklere ilişkin sorular geldiğine işaret eden Şimşek, şöyle devam etti: “Yatırımcılara Türkiye’nin şoklara karşı ne kadar büyük direnç gösterdiğini anlattık. Seçimlerin zamanında yapılacağını net olarak ifade ettik. Birçok reformu hayata geçirdiğimizi, kalan reformlar yapılması için de önümüzde bir yıllık fırsat penceresi olduğunu ifade ettik. Reformların 180 günlük eylem planı içerisinde hayata geçirileceğini söyledik. Ekonominin, yaşanan büyük bir sınav verdiğini ve başarı ile bu sınavdan geçtiğini anlattık.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...