Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu istikrar, ekonomiyi 2019’a taşıyacak

Düzenleyen:
Bu istikrar, ekonomiyi 2019’a taşıyacak

Ekonomi Haberleri

Kamu maliyesini güçlü kılan, ekonomiyi rahatlatıp büyümesini sağlayan, dev enerji ve ulaştırma projelerine imza atan bakanlar, yeni projeler ve istikrar için yeniden görevde.

Türkiye ekonomisinin, geçtiğimiz yıl yaşanan darbe girişimi ve terör olaylarına rağmen ayakta kalmasını, bu büyük krizden güçlenerek çıkmasını sağlayan ekonomi yönetimi 2 değişiklikle görevine devam edecek. Dün Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı kabine değişikliğinde Enerji, Ulaştırma, Maliye, Çevre ve Şehircilik, Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma ve Maliye Bakanlıklarında değişiklik yapılmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yerine Jülide Sarıeroğlu getirilirken, Faruk Çelik’in yürütmekte olduğu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını, Ahmet Eşref Fakıbaba üstlendi. İş dünyası, ekonomi yönetiminin başarısının darbe girişimiyle bir kez daha ortaya çıktığını, ekonomi yönetiminde değişiklik yapılmasının ise istikrar ve devamlılığa verilen önemi gösterdiğini dile getirdi. Kararla, ekonomiyi yeniden en hızlı büyüyenler arasına dahil eden, Türkiye’yi enerji üssü yapma yolunda dev adımlar atan,  hiçbir projeyi ertelemezken yeni projeler için hızlanan, reel sektöre destek verip vergi indirirken bütçeyi sağlam tutan, ihracatı artıran ekonomi yönetiminin 2019’a kadar görevde kalması bekleniyor.

SENDİKA KÖKENLİ BAKAN

Çalışma ve Sosyal Güvenliğine getirilen Jülide Sarıeroğlu, 2004 yılından itibaren Hak-İş Kadın Komitesi Başkanlığı ve genel başkan danışmanlığı yaptı. Çalışma hayatı, endüstri ilişkileri, kadın, gençlik, çalışan çocuklar, sosyal politika, işsizlik, istihdam, kayıt dışı, yoksulluk, gelir dağılımı, mesleki yeterlilik, iş sağlığı ve güvenliği alanında da çalışmaları bulunuyor. 7 Haziran 1979 Adana doğumlu olan Sarıeroğlu, Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunu. Aynı bölümde yüksek lisans yapıyor.

YILLARCA BAŞKANLIK YAPTI

Tarım Bakanlığına atanan Ahmet Eşref Fakıbaba, 1951 Urfa Birecik doğumlu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Taksim İlkyardım’da genel cerrahi uzmanlığını tamamladı. Ardından Iğdır Devlet Hastanesi’ne tayin oldu, burada Başhekimlik yaptı. Sonra memleketinde 11 yıl başhekimlik yaptıktan sonra 28 Mart 2004 tarihinde AK Parti’den belediye başkanı adayı oldu, seçildi. 2009’da bağımsız olarak girdiği seçimi yine kazandı. 2013’te belediye başkanlığı gö-revini yürütürken yeniden AK Parti’ye geçti.

EKONOMİ YÖNETİMİ

¥ Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek
¥ Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı Faruk Özlü
¥ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 
¥ Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 
¥ Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
¥ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak 
¥ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba 
¥ Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
¥ Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan 
¥ Maliye Bakanı Naci Ağbal 
¥ Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 

DEVAMLILIK ÖNEMLİ 

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan: Türk iş dünyasının beklentilerine cevap verecek ekonomik dönüşüm programını heyecanla bekliyoruz. Dış ekonomik ilişkilerde devamlılık önemli. Bunun sağlanması mutluluk verici. 

HEDEF YOLUNDA

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan: Ekonomi başta olmak üzere yeni reform ve projelerde yeni hedeflere doğru istikrarla devam edileceğine inanıyoruz. Yeni kabineye başarılar diliyoruz. 

ÖNCELİK İSTİKRAR

ASKON Başkanı Mustafa Koca: Ekonomide başarılı grafik çizenlerin yeniden kabinede yer almasını, ‘ekonomik istikrarın önceliği’ olarak yorumladık.

REFORM ZAMANI

TESK Başkanı Bendevi Palandöken: Ekonomi kurmaylarının yerini yeni kabinede de koruması, ekonomide gidişatın iyi olduğuna dair önemli bir gösterge. 

KABİNEDE İSTİKRARLA REKOR GELDİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın revizyonu açıkladığı dakikalarda ikinci seansın başladığı borsada, 106 bin 500 endeksle işlemler devam ederken hızlı bir yükseliş başladı. Özellikle son bir yılda yaşanan olağanüstü dönemde ekonomiyi sapasağlam ayakta tutan ekonomi yönetiminin 2 değişiklikle görevine devam kararı, piyasalarda da olumlu algılandı ve hemen hemen bütün sektörlerde alımlar ağırlık kazandı ve endeks 107 bin 563 puanı gördükten sonra 107 bin 417 puandan kapandı. Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, bu zirvelerle bile 30 cent olan endeksin yükselme potansiyeline (50 cent) dikkat çekti ve “Endeks burayı kalıcı olarak geçer ve kendisine destek yapabilirse dolar bazlı 31-32 bin aralığı potansiyel hedef olacak. Bu da 18.500-110 bine karşılık gelir. Ardından 113-115 seviyesi potansiyel olacak” dedi.

AVRO DA ÇAKILDI

Önceki gün 3,5290 TL’den kapanan ancak dün sabah saatlerinde 3,5340 TL’ye kadar yükselen dolar, kabine değişikliği haberlerinin istikrarı işaret etmesiyle düşmeye başladı. Gün içinde en düşük 3,5145 TL’yi gören dolar, günü 3,5180 TL’den, avro da 4,0550 TL’den tamamladı.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...