Dışarıya önce e-ticaret sonra mağaza götürecek

Düzenleyen:
Dışarıya önce e-ticaret sonra mağaza götürecek

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de ayakkabı üretimi ve modasının önemli markalarından olan Beta, e-ticaretteki hızlı büyümesini, yurt dışına taşıyacak.

Canan Eraslan İSTANBUL - Yurt içinde mağaza açılacak lokasyona e-ticaret müşterisinin tercihlerine göre karar veren Beta, yurt dışında hızlı büyüme için de aynı yöntemi izleyecek. Dün gerçekleştirdiği toplantı ile “Zor bir yıl oluyor” dediği 2017’yi değerlendiren, gelecek yıla ilişkin hedef ve beklentilerini paylaşan BETA Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, e-ticarette hızlı büyüme yolunda ilerlediklerini söyledi. Yurt dışında aralarında Rusya, Amerika, Ukrayna, İran ve bazı Avrupa ülkelerinin yer aldığı yaklaşık 10 ülkeden lokal ya da global internet sitelerin üzerinden bu pazarları denediklerini söyleyen Akyıldız, “Çünkü e-ticaret kanalında belirli bir başarı elde edebilmek istiyoruz. İç piyasada e-ticarette büyümemiz yüzde 50’nin üzerine çıktı. Online satış, şu anda hem bizim 4’üncü büyük mağazamız, hem de bize nerede mağaza açmamız gerektiğini söyleyen rehber. Satış miktarına göre gideceğimiz ülkeyi belirleyeceğiz. 2 sene sonra yurt dışındayız.” diye konuştu.
Akyıldız, bu zor dönemde hiç mağaza kapatmadıkları gibi 7 mağaza daha açtıklarını belirterek, geçen yıl 390 bin çift olan ayakkabı satışlarını bu yıl 550 bine yükseltmek istediklerini söyledi. Akyıldız, AR-GE olarak gördükleri üretimi ise asla bitirmeyi düşünmediklerini söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...