Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emekliye bayram müjdesi! Maaşın 3 katına kadar avans...

Düzenleyen:
Emekliye bayram müjdesi!  Maaşın 3 katına kadar avans...

Ekonomi Haberleri

Maaşın 3 katına kadar avans verilecek çalışmaları, emeklileri heyecanlandırdı. Emeklilerin nakit sıkıntısı ihtiyacını faizsiz parayla karşılamasına imkân verecek uygulama merakla bekleniyor. Avansın özellikle bayram dönemlerinde verilmesi gündeme geldi.

Böylece emekliler, bayram dönemlerinde ortaya çıkan nakit ihtiyacını avans ile karşılayacak.

Geri ödemeyi de uzun vadede yapacak. Sabah'ta yer alan habere göre; halen avans sistemi emekli maaşının bağlanmasını bekleyenler için uygulanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), maaşı 90 gün içinde bağlanamayan emeklilere talepleri halinde net asgari ücretin 3 katına kadar avans ödemesi gerçekleştiriyor.

36 AYA VARAN TAKSİT

Bu uygulamanın benzerinin mevcut emekliler için de hayata geçirilmesinin gündeme gelmesi, büyük yankı uyandırdı. Emekliler, heyecanla avans uygulamasının hayata geçirilmesini bekliyor.

Çalışmaya göre; isteyen emeklilere SGK avans verecek. Emekliler, yazılı başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek.

Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak.

NASIL UYGULANACAK?

Avansın özellikle bayram dönemlerinde uygulanması gündemde. Bayramlarda harcamaları artan emeklilerin avansla rahatlatılması üzerinde duruluyor.

Uygulama hayata geçerse, isteyen emekliler bayram öncesinde SGK'ya yazılı başvuru yaparak avans talebinde bulunacak. SGK da maaşın 3 katına kadar avansı emeklilerin maaş hesaplarına yatıracak.

Böylece emekliler bayram dönemlerini rahat geçirecek. Avans da maaştan uzun vadede küçük taksitlerle kesilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...