DOLAR, Dolar ne kadar, kaç lira? (13 Ekim dolar, euro fiyatları)

Düzenleyen:
DOLAR, Dolar ne kadar, kaç lira? (13 Ekim dolar, euro fiyatları)

Ekonomi Haberleri

Dün sabah 3,63’ün altını test eden ve gün sonunda 3.6684’e kadar yükselen kur yeni güne 3,65 seviyesinde başladı. Piyasalar Fed'in bu yıl bir kez daha faiz artırıp artıramayacağını merak ediyor; bugün ABD TÜFE verisinde ipucu aranacak.

ABD ile gerginliğin çözüleceği algısı ve Fed tutanaklarının açıklanması sonrasında dolar/TL’de görülen düşüş, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye yönelik sert açıklamalarının ardından son buldu. 

Dün gün içerisinde 3,62 liraya kadar inen dolar, öğleden sonra 3,66 liraya çıktı. Dolar/TL bu sabah 3,6505 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL'de 3.65 seviyesi üzerinde kalındıkça yukarı hareketin devam edebileceği belirtilirken, piyasalar ABD ile ilgili gelişmeleri izlemeye devam ediyor. Yurtdışında ise saat 15.30'da ABD TÜFE, çekirdek TÜFE, perakende satışlar ve çekirdek perakende satışlar, saat 17.00'da ise Michigan tüketici güven endeksi izlenecek. 

Euro/TL ise 4,3235 seviyesinde işlem görüyor.

PİYASA TURU: Kritik gün başladı
 
09:10 Global piyasalarda öne çıkanlar

Yatırımcıların günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD TÜFE verisi ve gelecek hafta yapılacak Çin Komünist Parti Kongresi öncesinde hisse senetlerine yönelik temkinli duruşuna rağmen, Asya borsaları yüksek küresel büyüme beklentileriyle 10 yılın zirvesine yaklaştı.

Japonya hariç MSCI Asya-Pasifik, Ekim'de şimdiye kadar yüzde 3,6 yükseldi ve bu sabah yüzde 0,22 artıda. Japonya Nikkei225 endeksi de yüzde 0,96 artışla 21 yılın zirvesine yükseldi.

Dolar ABD tahvil getirilerinin bir süreliğine zirveye ulaşmasıyla son günlerde değer kaybederken, Fed tutanakları Fed yetkilileri arasında enflasyon konusundaki fikir ayrılıklarının arttığını gösterdi. Günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD TÜFE verisi dolar için büyük bir test olacak.

Piyasaların odağında olan bir diğer konu ise 18 Ekim'de başlayacak Çin Komünist Parti Kongresi. Kongrede Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in yeni siyasi girişimler ortaya koyması ve ikinci beş yıllık dönem için de iktidarını sağlamlaştırması bekleniyor.

Ak Yatırım, "Global hisse senedi endeksleri pozitif seyrine devam ederken, bu ortamda geri kalan, ancak sanayi şirketleri öncülüğünde toparlanmaya çalışan BIST100'de 106900 üzerinde kapanış yapılıp yapılmayacağı önem teşkil ediyor." dedi.

08:55 TL'de günün ilk işlemleri

Dolar/TL, ABD TÜFE verilerinin takip edileceği kritik günün ilk işlemlerinde 3,6522 ile yatay seyirde. Bugün şu ana kadarki işlem aralığı 3,6506-3,6639 oldu.

Pazartesi ilk işlemlerde düşük likiditenin de etkisiyle 2008'den bu yana en sert yükselişle Dolar/TL 3,8533'ü görmüştü. Vize sorununa ilişkin açıklamalar tansiyonun düşüşüne işaret ederken kur da gevşedi.

Euro/TL ise 4,3282'de. Dolar/TL 3,85'i aşarken Euro/TL de 4,5211'i görmüştü.

Sterlin/TL 4,8525. Sterlin/TL'de Pazartesi görülen seviye 4,9812

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...