Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa'dan Türkiye'ye yürüyüşün rotası belirlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avrupa'dan Türkiye'ye yürüyüşün rotası belirlendi

Ekonomi Haberleri  / AA

Kültür ve Turizm Bakanlığının tavsiyesiyle kurulan Kültür Rotaları Derneğince yürütülen "Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz" projesinin ilk bölümü tamamlanarak İngiltere'den Türkiye'ye uzanan ve 7 ülke ile 12 şehri içerisine alan "yürüyüş yolu haritası" hazırlandı.

Kültür Rotaları Derneği Başkanı Kate Clow, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye'nin finansmanıyla AB Bakanlığınca hayata geçirilen "Sivil Toplum Diyaloğu 4" programı kapsamındaki "Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz" projesinin sonuçlarına ilişkin bilgi verdi.

Clow, Türkiye'nin dağlarını ve doğasını çok sevdiği için 1990'lı yıllarda İngiltere'den gelerek Türkiye'ye yerleşme kararını aldığını anlattı. Türkiye'nin doğal zenginliğe karşın yürüyüş yollarının bulunmadığını fark ettiklerini kaydeden Clow, bunun üzerine dernek çatısı altında bir araya gelerek uzun ve kısa mesafeli yürüyüş yolları oluşturmaya ve bu yolları korumaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Clow, halihazırda Türkiye'deki 20 yürüyüş rotasının oluşumu, bakımı, korunması ve tanıtımından sorumlu olduklarını bildirdi. 

"Yürüyüş yolları üzerinden gelmek mümkün olacak"

Kate Clow, kültür yolunun ağırlıklı olarak Roma dönemindeki yollardan geçtiğine işaret ederek, bu yolların öncelikle koruma altına alınması, ardından yürüyüş güzergahı için levhalar gibi işaretlemelerle, konaklama merkezlerinin kurulması çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti.

Clow, İtalya'dan Türkiye'ye gelecekler için yürüyüş yollarının tanınması açısından da farklı dillerde rehberler hazırladıklarını dile getirerek, "Çalışmalarımız tamamlandığında Avrupa'dan Türkiye'ye tarihi ve kültürel güzergahlardan geçen yürüyüş yolları üzerinden gelmek mümkün olacak. Böylelikle bir sürü ülkeyi görme imkanı da yakalanacak." şeklinde konuştu.

7 ülke ve 12 şehrin yürüyerek geçilebileceği harita oluşturuldu

Kültür ve Turizm Bakanlığının tavsiyesiyle kurulan Kültür Rotaları Derneği tarafından yaklaşık bir yıl önce başlatılan "Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz" projesiyle İngiltere'den, İsviçre ve Fransa üzerinden geçerek İtalya'nın Bari kentinde sonlanan Via Francigena yürüyüş rotasının, Balkanlar üzerinden Türkiye'ye uzatılması için ilk adımlar atılmıştı.

Çalışmaların ilk bölümünü tamamlayan Kültür Rotaları Derneği, hem bir Kültür Rotaları Rehberi hem de bu rehberde de yer bulan, 7 ülke ile 12 şehri içerisine alan yürüyüş güzergahını gösteren haritayı da oluşturdu.

Haritada halihazırda İngiltere'deki Canterburry şehrinden başlayarak sırasıyla Fransa'nın Reims, İsviçre'nin Lausanne, İtalya'nın Piacenza, Roma, Barı ve Brindisi, Arnavutluk'un Durres, Yunanistan'ın Selanik şehirleri üzerinden İstanbul, Bursa'nın İnegöl, Isparta'nın Eğirdir ilçelerinden geçen ve Antalya'nın Demre ilçesinde sonlanan bir güzergah belirlendi.

İngiltere'den Türkiye'ye uzanan yürüyüş güzergahının ayrıntılarına http://cultureroutesinturkey.com/tr/ adresinden ulaşılabilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...