Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Krediler 2,2 trilyon lirayı geçti

Krediler 2,2 trilyon lirayı geçti

Ekonomi Haberleri

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan nakdî krediler Kasım 2017 itibarıyla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24 artarak 2 trilyon 240 milyar TL’ye ulaştı.

Nakdi kredilerin 2,129 milyar TL’lik bölümü bankalar, 49 milyar TL’si finansal kiralama şirketleri, 32 milyar TL’si finansman şirketleri ve 30 milyar TL’si faktoring şirketleri tarafından kullandırıldı. Krediler içinde en yüksek payı, yüzde 25 ile imalat sanayi aldı. Bu sektörü toptan ve perakende ticaret yüzde 19’la, inşaat ise yüzde 13 ile takip etti. Kasım 2017 döneminde tasfiye olunacak alacak oranı en yüksek sektör yüzde 4,4 ile toptan ve peraken8de ticaret sektörü olurken, bu sektörü yüzde 3,8’le turizm sektörü takip etti.

BİREYSEL KREDİ 525 MİLYAR TL
Bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından gerçek kişilere kullandırılan bireysel krediler Kasım 2017 dönemi itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında artarak 525 milyar TL oldu. Bireysel kredilerin yüzde 38’ini konut kredileri, yüzde 17’sini kredi kartları, yüzde 6’sını taşıt kredileri ile yüzde 39’unu diğer bireysel krediler oluşturdu. Bireysel kredilerde tahsili gecikmiş alacakların toplam kredilere oranı bir önceki yıla göre 1,1 puan düşerek yüzde 3,8 seviyesine geriledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...